På disse tidspunkter skal du spise, hvis du vil tabe dig
© Victor Jones

På disse tidspunkter skal du spise, hvis du vil tabe dig

Hvis du gerne vil ændre tallet på badevægten, så er det ikke helt ligegyldigt, hvornår på dagen, du indtager dine måltider

Det handler ikke kun om, hvor mange kalorier, du indtager, hvis du gerne vil tabe dig. Et studie viser, at hvis du spiser på de forkerte tidspunkter, kan du risikere at påvirke dit blodsukker sådan, at det er op mod 18 procent højere, end det burde. Og det påvirker kroppens insulin-niveau negativt, så du tager på.

Morgenmad

Du skal indtage din morgenmadmellem klokken 6.00 og 9.45. Selvom der er delte meninger om, hvorvidt man bør spise morgenmad eller ej, så viser flere studier, at 80 procent af de næsten 100 kvinder, der deltog i et vægttabsforsøg, formåede at tabe 14 kilo på kun tre måneder – og samtidig holde vægten nede. Alt sammen ved at spise morgenmad på det samme tidspunkt hver dag.

Hvis du har brug for en snack, fordi du er småsulten, så spis den mellem morgenmaden og frokosten.

Frokost

Du skal spise inden klokken 15. En undersøgelse viser, at folk, der indtager deres mad før klokken 15, har væsentlig lettere ved at holde vægten. Jo tidligere frokost, jo lavere vægt.

Hvis du har brug for en eftermiddagssnack, bør du indtage den to til fire timer efter frokost. På den måde holder du blodsukkeret stabilt, og du undgår at overspise.

Aftensmad

Prøv at spise mellem klokken 17 og 19.
Et engelsk forsøg, som varede i fire uger uger, og hvor 29 mænd deltog lød på, at de i de første to uger skulle de spise mellem klokken 17 og 19, og de næste to uger selv måtte bestemme (som regel senere end klokken 19). Det viste sig, at de indtog 244 færre kalorier ved at spise tidligt.

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF