Gode råd mod høfeber, der faktisk virker

Svier øjnene eller løber næsen på grund af pollen? Få seks tips til, hvordan du minimerer sæsonens Kleenex-forbrug

høfeber: sådan slipper du for det © Anna Stokland
1 / 7

Temperaturerne er endelig begyndt at stige, men det er ikke kun gode ting, som varmen bringer med sig. For selvom det er sæson for bare ben og solbriller, så er det for mange også en tid med kløende øjne og dryppende næser på grund af pollen.

Pollentallet er højest, når vejret er tørt, varmt og støvet, hvilket oftest er fra april til og med september.

Hvis du er en af de uheldige, som lider under sommerens nok eneste bagside, får du her seks gode råd til, hvordan du kan undgå røde øjne og løbende næse.

høfeber: sådan slipper du for det © Sex and the City
2 / 7

Bliv indendørs – og sov med lukkede vinduer

Når pollentallet er rigtigt højt, er det en god idé at blive indendøre. Det giver måske sig selv, men det kan være svært at overholde, når de lune temperaturer forsøger at lokke dig udenfor.

Desuden bør du altid sove med lukkede vinduer, da du ellers risikerer at indånde en masse pollen natten over.

høfeber: sådan slipper du for det © Sex and the City
3 / 7

Drik mindre alkohol

Kolde øl, drinks og rosévin er synonymt med solskinsmånederne.

Men desværre har alkohol en negativ indvirkning på høfeber, da det indeholder stoffet histamin, som vækker alle kroppens allergisymptomer.

høfeber: sådan slipper du for det © Sex and the City
4 / 7

Undgå kæledyr og cigaretter

Mange mennesker lider af allergi overfor dyr som hunde, katte og heste. Selvom du ikke er en af dem, bør du alligevel undgå for meget kontakt med de pelsede dyr, hvis du lider af høfeber.

Du bør også holde dig fra cigaretter – og generelt tobaksrøg – som ligeledes kan vække de allergier, du lider af.

høfeber: sådan slipper du for det © Sex and the City
5 / 7

Tør dit tøj indenfor

Hvis du hverken er den heldige indehaver af et hus med have, tørresnor eller tørretumbler, så er der en god chance for, at du allerede efterlever dette tip.

I så fald er du sikret, at pollen fra luften ikke sætter sig i dit rene tøj, hvilket ellers er en fejl, som mange begår.

høfeber: sådan slipper du for det © Sex and the City
6 / 7

Vask hænder og ansigt

Pollen sætter sig overalt, og du bør derfor sørge for at vaske dine hænder og dit ansigt mere hyppigt, end du plejer, når det er sæson for høfeber.

I gennemsnit rører vi vores eget ansigt 2.000-3.000 gange om dagen, hvilket gør det let for pollen at sprede sig rundt omkring dine øjne, næse og mund.

høfeber: sådan slipper du for det © Sex and the City
7 / 7

Tag på stranden

Det eneste sted, hvor du faktisk bør befinde dig, når solen skinner fra en skyfri himmel og temperaturerne stiger, er på stranden.

Her er nemlig sjældent græs eller træer, hvilket er kendt for at være pollenallergikerens største fjende. Desuden er saltvand godt mod irriteret hud og sviende øjne, da det renser i dybden og lindrer symptomerne.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF