Farvel til junkfood
© Vogue UK

Så let kan du sige farvel til junkfood

Costumes moderedaktør, Thora Valdimarsdóttir, har testet et spændende tiltag, der skal ændre hendes usunde vaner. Læs om Thoras oplevelse her

Moderedaktør Thora Valdimarsdóttir vil langt hellere spise junk og slik end nærende mad. Men de usunde vaner skal ændres. Derfor har hun testet den nye hypnose-app Hello Mind for at se, om den kan få skik på hendes trang. Her fortæller Thora om sine oplevelse med appen.

30 minutter om dagen i ti dage. Det skulle ifølge manden bag den nye hypnose-app Hello Mind være nok til at kurere mig for min (voldsomme) sukkertrang. Han hedder Jacob Strachotta og er en anerkendt hypnotisør med over 20 års erfaring. Jeg er skeptisk. Det lyder da for godt til at være sandt – måske har han ikke helt forstået, hvor grel situationen er?

Jeg er lidt skuffet over, at han, når vi snakker sammen i telefonen, ikke anbefaler, at jeg kommer ind til en session hos ham. Men hans entusiasme vinder over min kynisme, og jeg downloader appen. Jacob forklarer, at der er mange former for sukkerafhængighed, for eksempel chokolade og junkfood. Jeg skal vælge den, jeg synes, har mest magt over mig og derefter følge programmet, der handler om netop den afhængighed.

Appen er supernem at gå til – du skal registrere mail, fødselsdag, køn og betalingsdetaljer, og så er der ellers et utal af behandlinger at gå i gang med. Den kan afhjælpe både personlige problemer, angst, søvnløshed, dårlige vaner og manglende selvtillid. Et månedligt abonnement koster fra 79 kroner, så det sprænger ikke budgettet, og på den måde kan jeg blive behandlet for flere sukkerrelaterede laster.

Kvalitetsburger

Jeg vælger sessionerne med junkfood. Jeg kan få den vildeste trang til McDonald’s, Kentucky Fried Chicken, pizza og så videre og så videre. Og der er desværre meget sukker i den slags mad.

Jeg er lidt udfordret på de praktiske omstændigheder omkring behandlingerne. Jeg er alenemor og har et meget krævende arbejde, så det er sjældent, at jeg har 30 minutter, hvor jeg har fuldkommen ro. Om aftenen falder jeg næsten altid i søvn samtidig med min søn, men jeg gør mig umage og holder mig vågen, efter at jeg har lagt ham. Jeg sætter telefonen på flightmode, og så går jeg ellers i gang med de ti sessioner.

Hypnosen, der bliver brugt i Hello Mind, hedder Result Driven Hypnosis (RDH). Helt konkret er det Jacob Strachottas stemme, der roligt beder mig slappe helt af, glemme folks forventninger og ... ja, så husker jeg ikke meget mere, for så er jeg hypnotiseret. Når de 30 minutter er gået, vågner jeg op igen. Hypnosen er ifølge Strachotta specielt effektiv, da den dykker ned til de grundlæggende problemer og giver brugeren lov til selv at løse dem.

Han fortæller, at jo færre elementer brugeren skal tage stilling til, des bedre bliver resultatet. Derfor er de forskellige sessioner delt op i meget afgrænsede emner.

Allerede efter anden session har jeg ikke længere trang til junkfood – selv når jeg er virkelig sulten, finder jeg på sunde alternativer. Jeg har spist junkfood et par gange, siden jeg afsluttede programmet, men jeg får det dårligt af det.

Det rumsterer i mit hoved, at jeg lige har budt min og min søns krop noget, der er så usundt for os. Det er langtfra altid, at jeg har tid eller overskud til at lave mad, og jeg får stadig lyst til forkælelse og en stor, saftig burger nogle gange. Nu køber jeg den bare steder, hvor den er lavet af lækre råvarer – præcis det, jeg drømte om, da jeg begyndte med hypnosen.

Snart går jeg i gang med slikbehandlingen, derefter kage, hvidt sukker og fedt. Jeg kan mærke en forskel, og det giver mig blod på tanden.

Tip!

Køb et par gode høretelefoner, der lukker al støj ude, og læg dig et sted, hvor du ikke pludselig får en arm i hovedet. Så er behandlingen mest effektiv.