Så mange hemmeligheder kan du holde
© Anna Stokland

Så mange hemmeligheder kan du holde

Kan du holde på en hemmelighed? Pas på med at love noget – det viser sig nemlig, at vi kun kan holde på et begrænset antal hemmeligheder

Lidt over halvdelen af danskerne har en hemmelighed, de aldrig har fortalt nogen, og endnu flere af os holder på andres både små og store hemmeligheder. Men du bør måske tænke dig om en ekstra gang, før du deler dine dybeste og pinligste hemmeligheder med andre. Et nyt studie viser nemlig, at vi kun kan holde på et begrænset antal.

En gruppe forskere fra Columbia Business School samlede 13.000 hemmeligheder og delte dem ud i 38 kategorier for at finde ud af, hvad vi er mest tilbøjelige til at holde hemmeligt. Kategorierne gik på alt fra utroskab til småtyverier og hemmelige hobbyer. Derefter spurgte forskerene deres 2.000 deltagere, om de holdt på en hemmelighed, som faldt under en eller flere af kategorierne.

Kun fem hemmeligheder forbliver hemmelige

I gennemsnit gik hver deltager rundt med 13 hemmeligheder, men det var kun fem af hemmelighederne, de aldrig havde delt med andre.

Årsagen til, at vi ikke kan holde på flere hemmeligheder, skal findes i, at hemmeligheder kan belaste en person på samme måde som fysisk vægt, og endda påvirke ens ageren i sociale sammenhænge.

Hemmelighedernes effekt på kroppen gør det altså svært at holde på alt for mange ad gangen – men den undskyldning holder nok ikke, hvis du kommer til at tale over dig.

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF