Sundere arbejdsdag: Hold små pauser
© Anna Stokland

Så nemt får du en meget sundere arbejdsdag

Forskningen har talt, og der findes et vigtigt (og nemt) tip, som kan have stor indflydelse på din sundhed – og påvirke tallet på badevægten

De fleste ved, at bevægelse i løbet af en arbejdsdag kan gøre underværker for sundheden, og hvis du bliver træt eller mangler energi, er bevægelse også et vigtigt værktøj. Men faktisk behøver du ikke at stå op i lange perioder ad gangen. I virkeligheden sætter du bedst gang i dinforbrændingved at rejse dig op flere gange i kortere tid.

Det viser en undersøgelse fra University of Glasgow, hvor ti overvægtige testpersoner blev fulgt gennem tre arbejdsdage. På første dag skulle de sidde ned stort set hele dagen, på anden dag skulle de veksle mellem at sidde og stå et kvarter ad gangen, mens de på den sidste dag samlet set skulle stå lige så længe som på dag to, men i stedet i små blokke på 90 sekunder ad gangen.

Det betød, at testpersonerne for det første forbrændte 76 kalorier mere på dag to end på dag et. Men på dag tre forbrændte de så yderligere 71 kalorier ved at rejse sig mange gange.

Sådan kommer du op af stolen i løbet af arbejdsdagen

1. Rejs dig op, så ofte du overhovedet orker, i løbet af arbejdsdagen. Alt tæller, også ture til toilettet, kaffemaskinen og lignende, da det blot behøver at være i kort tid ad gangen.

2. Glemmer du at rejse dig, så sæt din telefon til at vibrere jævnligt, eksempelvis hvert tiende minut.

3. Gør det til en vane at holde stående møder, og gå hen til en kollega i stedet for at sende en mail.

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF