Sådan bliver du bedre til at huske

Glemmer du fødselsdage, hvor du har lagt dine nøgler og hvad forskellige hovedstæder hedder? Der er heldigvis hjælp at hente

© Zara

Har du også tendens til at glemme? Du er ikke alene. Med en overflod af information i både det virkelige liv og online er det ikke så sært, at mange ting bliver glemt.

Med de digitale mediers indtræden, er tiden, hvor man var nødt til at diskutere et emne, officielt ovre. Det er jo så nemt lige at slå årstallet for Sovjetunionens fald op på sin telefon. Men det betyder desværre også, at mange af os ikke får trænet vores hukommelse.

Der er dog hjælp at hente. Se her, hvordan du bliver bedre til at huske.

Ungå stress

Først og fremmest, er det helt essentielt, at du undgår at blive stresset. Stress får os nemlig til at danne hormonet kortisol, som skader nervecellerne i hjernen og dermed svækker hukommelsen. Sørg derfor for at passe godt på dig selv, og giv dig selv den ro, du har brug for.

Vær opmærksom

Kender du det, hvor man fører en samtale, mens man samtidig har et internt lydspor kørende? Prøv at øve dig i at være fuldt til stede dér, hvor du er. Lyt intenst til personen, du taler med, læg mærke til detaljer, og hæng fast ved centrale pointer. At kunne huske information, handler nemlig ofte om at være helt nærværende.

Forbind det med følelser

Du har utvivlsomt en lang liste af sange, der vækker særlige minder og følelser frem i dig. Følelser er nemlig noget af det, der er nemmest at huske, så hvis du knytter en følelse til det, du skal huske, hænger det sandsynligvis bedre fast.

Mediter

Meditation er et fantastisk redskab til ro i sindet, hvilket i længden vil gøre dig mere nærværende og bedre til at huske. Når du mediterer, lærer du at fokusere og lukke alt andet ude.

Kend din læringsstil

Er du visuel, taktil, auditiv eller kinæstetisk? Vi har ikke alle samme læringsstil, så hvis du lærer din at kende, bliver det nemmere for dig at huske det, du lærer.

Hvis du er visuel, så lærer du bedst ved at læse tekster, se billeder eller videoer. De taktile lærer mest, hvis de får lov til at bruge deres hænder, mens de bliver undervist. Hvis man derimod har en auditiv læringsstil, vil man gerne have tingene fortalt og selv fortælle om dem. En kinæstetisk elev vil derimod foretrække at bruge hele kroppen, mens de lærer.

Du kan læse mere om de forskellige læringsstile her.