© Anna Stokland

Sådan bliver du mere karismatisk

Vil du gerne have en god udstråling, som tiltrækker folk omkring dig? Få et overblik over fem enkle tips, du kan prøve allerede i dag

Kender du de personer, som tiltrækker opmærksomhed, så snart de træder ind i et rum? Alles øjne hviler på dem, fordi de er dragende og har fantastisk udstråling. Dét er karisma.

Det lyder måske som en medført gave, men det er faktisk noget, alle kan lære. Her får du nogle simple tips, du kan bruge, hvis du selv drømmer om at blive mere karismatisk.

Omfavn dine uperfektheder

Det perfekte er kedeligt, så simpelt kan det siges. Karisma handler om at hvile i sig selv og omfavne sine “fejl”, da de er en naturlig del af livet. Karisma handler også om at være åben i forhold til egne sårbarheder, for hvis du fjerner facaden, vil folk omkring dig gøre det samme.

Der er sågar blevet foretaget et eksperiment i denne henseende, hvor man satte to kvinder til at sælge blendere i et storcenter. Kvinderne havde den samme pitch, men den ene spildte blenderens indhold. Det interessante ved forsøget var, at det faktisk var sidstnævnte kvinde, der blev udnævnt som værende mest likeable af tilskuerne.

Vær interesseret

Karismatiske personer er oprigtigt interesserede i andre mennesker og får dem til at føle sig betydningsfulde. I stedet for at tænke på de interessante ting, de gerne vil fortælle om sig selv, har de fokus på selv at stille spændende, og måske sommetider lidt atypiske, spørgsmål.

Du kan eksempelvis prøve at spørge ind til de ting en person laver i sin fritid, frem for hvilket job, vedkommende har.

Tal positivt om andre

Man møder sjældent en karismatisk person, der bagtaler – i hvert fald ikke en, man har lyst til at lære at kende. Derimod har karismatiske mennesker typisk en evne til at se det gode i andre og få dem til at føle sig godt tilpas i deres selskab.

Det er værd at bemærke sig, at hvis en person taler dårligt om andre, især foran nye bekendtskaber, så kan man ikke undgå også at associere selvsamme ord til personen, der bagtaler.

Brug kropssprog

Hvis man er karismatisk, så har man ofte et levende kropssprog. Man er god til at lade hænderne følge med de ting, man siger. Hertil kommer, at man smiler meget og har et anerkendende udtryk over for andre, der får dem til at føle sig hørt og accepteret. Derudover er det et godt tip at kigge personen, man taler med, i øjnene.

Vær autentisk

Hvis man ikke er oprigtig i ens handlinger og væremåde, kan det ofte gennemskues. Derfor er ægte karisma altid afledt af sande værdier og holdninger til andre, som ens personlighed og opførsel så bliver en naturlig forlængelse af. Derfor handler karisma i høj grad om at lære sig selv at kende.