© Vogue

Sådan bliver du mindre afhængig af din telefon

Et ganske simpelt trick kan hjælpe med at kurere din smartphone-afhængighed. Læs hvordan, her

Skift til grå skærm

Kan du ikke holde nallerne fra din telefon mere end et par minutter ad gangen? Så er du bestemt ikke alene, og der er tilmed en god forklaring på, hvorfor din digitale følgesvend er så vanedannende.

Hvis du har et ønske om at være en smule mindre afhængig af din telefon, så lad os introducere dig for James Hamblin, redaktør på The Atlantic. Han mener nemlig at have fundet den nemmeste og mest effektive vej til at slippe telefonen én gang for alle.

Ifølge James, skal du gøre din skærm grå, da det har hjulpet ham med at blive bedre til at lade telefonen ligge – og være mere tilstede i nuet.

Derfor virker det

Hans teori er, at alle notifikationerne på din telefon konstant forlanger din opmærksomhed, fordi de er røde, da farven stimulerer spænding og giver et mindre adrenalinrus. At skifte til en skærm i gråtoner betyder altså, at din telefon ikke vil have en lige så stor effekt på dig. Den forlanger ikke din opmærksomhed, og bliver generelt lidt mere kedelig.

For at gøre din telefon grå, skal du gøre følgende: Åben ‘Indstillinger’, klik på ‘Generelt’, derefter ‘Tilgængelighed’ og slå så ‘Gråtoner’ til.

Easy peasy!

Velkommen tilbage til verden.