Træt: Sådan får du ny energi på under 1 minut
© Victor Jones

Sådan får du ny energi på under 1 minut

Er du træt på jobbet, eller virker dagens gøremål helt uoverskuelige? Se, hvor let du kommer over træthedskrisen med fornyet energi

Når trætheden rammer på jobbet, kan det være vanskeligt at koncentrere sig, og desværre sker det ofte på ubelejlige tidspunkter, hvor du har allermest travlt.

Heldigvis findes der en række forskellige tips til situationer, hvor du mister energien på arbejdet – og det mest simple trick af dem alle er også et af de mest effektive.

Tricket er lige så nemt som at trække vejret – faktisk er det netop det, du skal. At trække vejret korrekt er en af de få alternative helbredelsesmetoder, hvis virkning er videnskabeligt bevist.

I en ny undersøgelse, som er blevet offentliggjort i The Journal of Neuroscience, påviste forskere fra Northwestern University, at der er en direkte forbindelse mellem vejrtrækning og kognitiv funktion.

Sådan gør du

Forskerene nåede frem til en bestemt vejrtrækningsmetode, som hurtigt giver fornyet energi: Tag en dyb indåndning igennem næsen. Træk vejret langsomt, imens du koncentrerer dig om at tælle til fem på både indånding og udånding. Forestil dig, at det er en rytme, du skal følge. På den måde vil din hjerne blive nulstillet på kort tid.

Hvis du er usikker på, hvordan man trækker vejret rytmisk, kan du kigge på et sovende dyr eller et spædbarn. Iagttag, hvordan maven hæver og sænker sig; langsomt, naturligt og rytmisk.

Forskningsprojektet

Det er tidligere påvist, at vejrtræning har stor betydning for hjernens funktionalitet. Forskerne fra Northwestern University ønskede at blive endnu klogere på emnet, og påbegyndte derfor forskningsprojektet, hvor de bad en gruppe mennesker om at trække vejret rytmisk gennem næsen.

Herudfra kunne forskerne konkludere, at deltagerne var bedre til at huske og skelne mellem andre menneskers specifikke følelser, når de trak vejret rytmisk.

Så næste gang, du har svært ved at koncentrere dig, kan du med fordel bruge to-fem minutter på at trække vejret – tiden er godt givet ud.

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF