julemad og sund mave med gode råd
© Zara

Sådan hjælper du maven igennem julens store måltider

December kan være en udfordrende måned for din mave. Vi giver dig tre gode råd, som vil gøre det lettere at holde den i balance

Julemaden er noget af det bedste ved december, men desværre kan brun sovs i spandevis kombineret med søde sager og alkohol blive problematisk for både mave og fordøjelse.

Derfor bør du allerede nu sætte ind med lidt førstehjælp til tarmene, så du kan nyde julehyggen uden mavepine.

En sund tarmflora

Styrk din fordøjelse, og hold maven sund med et dagligt tilskud mælkesyrebakterier, der vedligeholder den sunde bakterieflora i tarmene. En god tarmflora gør det lettere at nedbryde din mad optimalt og følgelig komme igennem de mange måltider uden mavekneb.

For at få den optimale effekt ud af mælkesyrebakterierne skal de spises hver dag, og du kan med fordel begynde allerede nu, så tarmsystemet er endnu bedre rustet til juleaften.

Rens ud

Start hver dag med en mild udrensning af tarmene ved at drikke et glas vand blandet op med en teskefuld ufiltreret økologisk æblecidereddike. Det vil styrke fordøjelsen og dæmpe halsbrand, som desværre også er en af de ting, mange kæmper med efter flere dage fyldt med fed mad, søde sager og alkohol.

Husk at bevæge dig

Selvom tanken om en løbetur eller et besøg i det lokale fitnesscenter nok ikke står øverst på julehyggelisten, bør du alligevel røre dig for din maves skyld. Motion er nemlig massage for dine tarme, som vil få det meget bedre efter lidt bevægelse. Hvis du ikke orker den helt store træningssession, kan du også nøjes med en hyggelig gåtur i det smukke vinterlandskab.