© Wildfox

Sådan kommer du nemmere ud af sengen

Har du svært ved at komme ud af sengen om morgenen? Undersøgelser viser, at morgenmennesker er gladere mennesker. Sådan kommer du op

Har du svært ved at komme ud af fjerene om morgenen? Selvom man bliver slank af at sove, er der god grund til at forsøge at stå tidligere op: En canadisk undersøgelse viser nemlig, at morgenmennesker generelt er gladere og har det bedre end natteravnene.

Det har højest sandsynligt noget at gøre med, at dem, der står tidligere op, får længere tids sollys, som nemlig udskiller humørhormonet, serotonin.

Få tre tips til blive bedre til at stå op om morgenen her:

1. Stil dit vækkeur 10 minutter tidligere over flere dage

Omstil stille og roligt kroppen til at stå en smule tidligere op hele tiden. Det er nemmere at vænne kroppen til end, hvis man pludselig skal stå 30 minutter tidligere op fra dag til anden.

2. Stå op samme tid i weekenderne som i hverdagene

Det gælder om at vænne kroppen til at stå tidligere op mange dage i træk, så bliver det nemmere og nemmere i hverdagene. Gør det eventuelt mindst én af morgenerne i weekenden, og sov længe om søndagen.

3. Sørg for at få så meget dagslys som muligt

Du bliver glad af sollys. Sørg for at opholde dig så meget som muligt ved vinduerne, tag en gåtur inden arbejde eller i frokostpausen.