© Anna Stokland / Unsplash.com

Sådan lærer du at arbejde koncentreret

Stirrer du tomt ind i computeren eller læser den samme sætning igen og igen? Med dette trick kan du lære at fokusere – og stadig have tid til pauser

Vi har alle de bedste intentioner om at nå mest muligt på kortest tid, men oftest rammes vi af træthed, koncentrationsbesvær og manglende produktivitet. Med dette enkle trick kan du lære at holde fokus, så du kan komme igennem din to do-liste hurtigst muligt, og stadig have tid til at holde pauser.

Sådan arbejder du koncentreret

Ifølge forfatteren til bogen Get S#!t Done!, Holger Reisinger, handler det om at udnytte din hjernes naturlige rytme. Formelt kaldes det din ultraradiane rytme, og den styrer, hvilken del af din hjerne, der er mest aktiv i løbet af dagen. Bliver du først bevidst omkring denne rytme, kan du tilpasse din arbejdsdag herefter og holde pauser på de rigtige tidspunkter.

“I 90 til 120 minutter er vi domineret af den venstre hjernehalvdel, der giver et boost i produktivitet,” fortæller Reisinger til Fast Company, og fortsætter:

“De efterfølgende 20 minutter vil vi være domineret af den højre hjernehalvdel, hvor vi typisk vil få trang til at gabe, spise og strække os.”

Reisinger foreslår, at du skal benytte tiden, hvor din venstre hjernehalvdel dominerer, til dine vigtigste arbejdsopgaver, der kræver fokus. Når din højre hjernehalvdel tager over, skal du give dig selv lov til at holde pause. Gå en hurtig tur, spis en sund frokost, eller stræk dig godt igennem.

De mentale pauser er en gave for din produktivitet, og på sigt giver de langt bedre end at presse sig selv til at arbejde gennem en hel dag.

Så næste gang, du føler dig træt foran skrivebordet, så tag en aktiv pause, og forbered din venstre hjernehalvdel på at blive effektiv igen.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF