© Victoria's Secret

Sådan sikrer du, at folk aldrig glemmer dig

Det er videnskabeligt bevist, at du ved hjælp af et par simple teknikker kan blive uforglemmelig!

De fleste af os nærer et ønske om at være attraktiveog mindeværdige, men forskning viser, at 90 procent af alle informationer, mennesker modtager, hurtigt er glemt igen – og det betyder, at du ikke bliver husket, ved mindre, du sørger for at gøre noget ekstraordinært, som får dig til at blive i folks erindring.

Og hjælpen er nær! Du kan øge dine chancer for at blive husket ved at foretage nogle små justeringer i den måde, du taler med andre mennesker på. Se hvordan herunder.

Vis følelser

Ved at tale til nogens følelser (for eksempel ved at dele et vigtigt minde eller nævne en personlig beretning) skaber du automatisk en dybere forbindelse, som helt naturligt efterlader et mindeværdigt indtryk.

Gentag din pointe

Det giver god mening, at når du gentager din pointe, så sidder informationen bedre fast.

Forskning viser, at det især er en god idé at gentage din pointe tre gange, da det tager hjernen tre gentagelser at danne et mønster, og derved huske bedre.

© Victor Jones

Hav styr på dine fakta

Sørg altid for, at du har godt tjek på din baggrundsviden. Det er især en god idé at tale ud fra personlige erfaringer, da de er ekstra mindeværdige.

Generelt er det vigtigt, at du har styr på, at dine facts er korrekte.

Engager dit publikum

Du skaber en fælles referenceramme ved at gøre dine 'lyttere' til en del af samtalen. Det vil få dem til at tænke på dig, hvis de en dag står i en lignende situation.

© Victor Jones

Gør alt håndgribeligt

Når du præsenterer dit publikum for noget, de kan dufte, føle, smage eller røre, aktiverer du deres sanser, og derved giver du dem en bedre forståelse for, hvad du snakker om.

Sanserne har nemlig et stærkt bånd til hukommelsen, som vil sikre, at du ikke bliver glemt.

Undervurder ikke overraskelser

Folk har en tendens til at huske ting, der skræmmer, chokerer eller overrasker dem.

Kilde: Inc.