spis dig fri for stress
© Anna Stokland / Unsplash.com

Sådan spiser du dig fri for stress

Vil du slippe for hjertebanken, hovedpine og søvnløse nætter? Så læs med her, hvor vi giver dig fem fødevarer, du altid bør have i dit hjem

Skole, arbejde, deadlines, træning, venner og familie – der er mange bolde, vi skal holde i luften på samme tid, hvilket resulterer i, at flere og flere af os danskere går ned med stress. Ifølge statistik fra Stressforeningen.dk oplever 10 procent af danskerne faktisk symptomer på alvorlig stress hver eneste dag.

Da stress kan have farlige konsekvenser for dit helbred, får du her fem fødevarer, som er med til at reducere stress i kroppen ved hjælp af forskellige vitaminer og mineraler.

Hvis du oplever alvorlige tegn på stress, anbefaler vi at kontakte din læge.

Fem fødevarer, som hjælper mod stress

Valleprotein består af vand, protein, laktose og mineraler, og du kender det nok bedst i form af proteinpulver, hvilket er den typiske måde at indtage valle på.

Valle er naturligt rig på aminosyrer, som blandt andet tryptofan, der hjælper til dannelsen af serotonin i hjernen. Serotonin er det stof, som er afgørende for vores humor og mentale helbred, da et lavt niveau af serotonin i kroppen kan medføre angst og depression.

Søde kartofler er efterhånden blevet meget populære i det danske køkken, og med god grund. Den søde kartoffel indeholder nemlig en masse sunde fibre og antioxidanter, som er med til at styrke dit immunforsvar.

Derudover finder du både vitaminerne A, C og B i den orange rodfrugt, som er med til at dæmpe stressymptomer i kroppen, samt højne dit energiniveau, dit blodsukker og dit humør.

Grøn te, som den populære matcha-te, er en klassiker inden for sunde drikke, da den både har helbredende virkning fysisk og mentalt. Grøn te er blandt andet med til at forebygge sygdomme som alzheimer, slidgigt og forskelige former for kræft.

Desuden indeholder teen en unik aminosyre kaldet L-theanin, som virker stressnedsættende, afslappende og desuden har en positiv effekt på dit humør og din hukommelse.

Mørk chokolade er sundt for dig i små mængder – du skal faktisk kun spise cirka 30 gram om dagen.

Mørk chokolade og kakaobønner indeholder en masse antioxidanter, som blandt andet er med til at forebygge hjertekarsygdomme og har en anti-inflammatorisk effekt. Desuden er kakaobønnen fyldt med aminosyrer, såsom L-tryptofan, der er kendt for at øge serotoninniveauet i hjernen, som er det stof, der påvirker vores humør og mentale helbred positivt.

Paranødder, og nødder generelt, er sunde for både hud, hår og negle, men også dit mentale helbred forbedres markant, hvis du spiser en lille håndfuld hver dag.

Nødder er sprængfyldte med vitaminer og mineraler, som blandt andet magnesium, der især findes i store mængder i paranødder. Et lavt niveau af magnesium i kroppen kan forstærke stress-symptomer, men virker derimod søvndyssende, hvis indtaget i rigelige mængder. Spis derfor tre paranødder om dagen, når du har brug for at berolige dig selv.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF