Sådan undgår du at aflyse dine planer
© Anna Stokland

Sådan undgår du at aflyse dine planer

Stil dig selv dette spørgsmål – og du vil aldrig droppe en aftale igen

Kender du til at lave aftaler lang tid i forvejen, men når dagen så endelig kommer, kan du ikke rigtigt overskue dine planer alligevel? Du er ikke alene.

Mange af os er nemlig mestre i at booke vores kalendre op til langt ud i fremtiden, så der næsten ikke efterlades plads til spontane byture eller en lørdag på langs. Og ifølgeplanlægningsekspert Laura Vanderkam kan denne travle tendens godt gå hen at få konsekvenser for vores livskvalitet, da vi således misser mange af livets umiddelbare øjeblikke.

“En af grundene til, at mennesker føler, at de ikke har tid til eventyr i deres liv er, at deres kalendre er booket op med ting, som de ikke har lyst til at lave, og forpligtigelser, som de har taget på sig. Der er ikke længere plads til alt det sjove, fordi deres kalender er fyldt op med andre ting,” forklarer Vanderkam.

Det kræver kun én sætning ...

For at komme den dårlige vane til livs, har Vanderkam fundet et råd til alle, som har tendens til at aflyse planer; Inden du siger ja til en aftale noget tid ude i fremtiden, skal du spørge dig selv: “ville jeg gøre det i morgen?”

Hvis du kan svare ja til dette spørgsmål, vil du formentlig have det på samme måde om en måned, men hvis dit svar derimod er et nej, vil du højst sandsynligt ikke føle anderledes omkring aftalen længere ude i fremtiden.

Husk at stille dig selv dette spørgsmål, og skab mere plads i din kalender til de ting, du rent faktisk har lyst til.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF