© Getty Images

Sådan viser dit underliv dig, at der er noget galt

Vi taler sjældent om det, men ubalance i underlivet er vigtigt at spotte. Se listen over tre ting, du skal være opmærksom på, og hvad du kan gøre.

Når du har en god aften med vin og veninder, kommer I formentlig rundt om jeres arbejdsliv, kærlighedsliv eller hvad, der optager jer lige nu. En ting, vi sjældent taler om, er vores underliv, og det er en skam. Det er nemlig noget, vi allesammen har, og som kan fylde meget, hvis det ikke opfører sig, som det plejer.

I samarbejde med Always sætter vi fokus på underlivet og på at bryde tabuet om de ting, mange kvinder kan opleve uden at turde tale højt om det. Derfor får du her svar på, hvilke ting du skal være opmærksom på, og hvordan du kan få din krop tilbage i balance. Din krop afslører nemlig helt selv, hvor der er problemer – du skal bare mærke og lytte efter.

Du oplever en ændring i konsistensen

Generelt ændrer mængden af dit udflåd sig alt efter, hvor i din cyklus du er. Det er dog vigtigt, at du holder øje med konsistensen. Normalt bør det være klart, slimet eller cremet, men hvis det pludselig ser anderledes ud, kan det være din krops signal om, at der er noget galt. Et typisk tegn er, når udflåddet bliver tykt og grynet. I de fleste situationer skyldes det nemlig svamp, der får bakteriefloraen til at ændre sig eller en seksuelt overført sygdom.

For at komme i balance igen bør du: ringe til lægen – særligt hvis du samtidig oplever kløe, svie eller rødmen. Er du normalt generet af meget udflåd, kan det i øvrigt være en rigtig god idé at bruge trusseindlæg, så du ikke skal bekymre dig om det. Always har for eksempel specialdesignet deres indlæg, som også er dermatologisk testet, så du kan føle dig safe og frisk hele dagen.

Vær med til at bryde tabuet

Det er vigtigt at huske på, at det er helt normalt at opleve ændringer, når det kommer til underlivet. Du har aldrig grund til at være flov – hverken i forhold til at gå til lægen eller til at snakke mere åbent om dit underliv. Det er trods alt noget, som alle kvinder har, så hvorfor ikke gøre det helt normalt at tale om?