© Anna Stokland

Sådan gør du andre glade

Der skal ikke meget til, før du kan skabe en stor forskel. Her er 14 nemme, små ting, du kan gøre for at gøre andre glade i dag

Vi elsker tips til et længere liv, eller hvordan man håndterer presset på arbejdet, men en afgørende faktor for et godt liv er også dine sociale kompetencer – og med disse små tips kan du gøre en stor forskel i andre menneskers hverdag.

Du kender måske selv situationen, hvor et smil fra en fremmed kan gøre dig i godt humør eller hvordan, din dag kan blive reddet af en venlig gerning.

Her får du 14 gode tips til, hvordan du kan gøre andre glade i dag – og de er så nemme, at du ikke kan lade være.

1. SMIL OFTE

Hvis du smiler, mens du interagerer med andre mennesker, får det dem til at føle sig til tilpas i dit selskab.

2. STIL SPØRGSMÅL

Der er ikke noget, folk elsker mere end at tale om dem selv. Så hvis du stiller folk spørgsmål om dem selv, vil de automatisk finde samtalen bedre og mere positiv.

3. ER OPMÆRKSOMME

Lyt mere til andre mennesker end du selv taler, og folk vil føle sig værdsat. Selv hvis du stiller spørgsmål, vil personerne du taler med, bide mærke i det, hvis du egentlig ikke lytter til, hvad de siger.

4. HUSK NAVNE

Navne er en virkelig central del af folks identitet. At bruge folks navne i en samtale, vil ikke kun få dem til at føle sig godt tilpas, men de vil også sætte pris på, at du kan huske deres navn.

5. GENTAG

Mennesker elsker at blive bekræftede. Hvis du gentager og styrker det, personen fortæller dig, vil de føle sig bekræftede.

6. GIV IKKE UOPFORDREDE RÅD

Giv råd til folk, når de beder dig om det. Hvis du går rundt fortæller folk din mening hele tiden, kan du forekomme anmassende og bossy, selv hvis du bare prøver at hjælpe.

7. GØR IKKE ALTING TIL EN KONKURRENCE

Forsøger du at konkurrere med alle og én, kan du hurtigt fremstå mindre sympatisk i deres øjne.

8. TAG ANSVAR

Hvis du laver en fejl, tager du ansvar for det. Anerkend det og skyd ikke skylden på nogle andre.

9. LÆG DERES TELEFON FRA SIG

Folk sætter pris på din udelte opmærksomhed, fordi det får dem til at føle som om, at du virkelig lytter til dem. Det får dem til at føle, at du værdsætter deres tilstedeværelse og tid.

10. SAMMENLIGN IKKE HELE TIDEN MED DIG SELV

Nogle gange kan det være fristende, at sammenligne andres historier med dine egne, men på den måde får du drejet det hele over på dig selv, og personen kan føle, at du ikke lytter.

11. AFBRYD IKKE

Du kan måske nogle gange blive så begejstret for en historie, at du bliver ved med at afbryde – men lad personen tale færdigt, før du selv taler.

12. HOLD ØJENKONTAKT

Sørg for at kigge folk i øjene, når du taler med dem. Det viser, at du lytter og får dig til at fremstå mere pålidelig og selvsikker.

13. ACCEPTÈR, AT ANDRE KAN VÆRE UENIGE MED DIG

Alle har deres mening, og det skal man lære at være okay med. Du har måske ikke altid ret i andre øjne og lad være med at prøve at overbevise dem gang på gang.

14. SØG IKKE MEDLIDENHED OG OPMÆRKSOMHED

Det kan være trættende for andre mennesker at omgås en person, som hele tiden forsøger at få medlidenhed eller opmærksomhed.

Kilder: Forbes.com, Reddit.com