sellerijuice er ny sundheds kur for uren hud
© Wenn.com

Sellerijuice er internettets nye sundhedsbesættelse

Instagram har endnu en gang talt. Se de mange før- og efter-billeder, der beviser, hvorfor du bør starte dagen med et glas grøn juice

En grøn dille er skyllet ind over internettet, hvor kendte ansigter som Gwyneth Paltrow deler billeder af friskpresset blegsellerijuice.

Den sunde start på dagen er også begyndt at vinde indpas herhjemme, men hvilke fordele er der egentligt ved at drikke et stort glas sellerijuice?

Årsagen til sellerijuicens nyvundne popularitet er, at selleri i presset form giver bedre fordøjelse og virke udrensende på ophobede affaldsstoffer og tungmetaller, så hudgener som akne og eksem mindskes betydeligt.

Tendensen kan spores tilbage til Anthony William, der har skrevet flere populære bøger om fordelene ved sellerijuice. Under navnet @medicamedium deler han dagligt indhold om selleris sunde fordele med sine 1,4 millioner Instagram-følgere – og flere af dem har efterfølgende sendt før- og efter-billeder af deres hud, som er blevet markant pænere efter et par uger på den grønne drik.

Sellerijuice indeholder cluster salts, som ifølge Anthony William har en særlig evne til at hjælpe leveren med at udskille affaldsstoffer og tungmetaller. Der findes dog ingen videnskabelige beviser for effekten, kun personlige vidnesbyrd og før- og efter-billeder.

Sådan gør du

Vil du være med på trenden, skal der omkring halvandet bundt blegselleri til til at give de anbefalede fem deciliter ren, friskpresset sellerijuice. Drik juicen hver morgen på tom mave, og vent et kvarter, før du spiser morgenmad. Kan du ikke lide smagen af selleri, er det nok ikke noget for dig, da drikken hverken må blandes op med andre grøntsager og frugter eller fortyndes med vand eller isklumper.

Så længe skal du blive ved

Flere hævder at se og mærke forskel på huden efter en uge til en måned, men ifølge Anthony William bliver mange så glade for juicen, at de gør selleri til en fast start på dagen. Det er derfor dig selv, der afgør, om du vil drikke sellerijuice som en kortvarig kur, eller blive ved med at indtage den grønne drik hver morgen.