© unsplash

Slip af med din snorken

Disse 4 tips kan hjælpe både dig og dine omgivelser til at få en bedre nattesøvn. Læs med lige her

Snorken kan virkelig være generende! Og en snorker kan faktisk blive så forstyrret, at det decideret ødelægger både søvnen og den efterfølgende dag. Mange snorker. Og det er helt normalt. Ofte betyder det slet ikke noget, men andre gange kan det være lidt mere alvorligt. Heldigvis kan du selv gøre meget for at slippe for både larm og afbrudt nattesøvn.

Måske vejer du for meget

Det er meget forskelligt, men mange, der snorker, er overvægtige – eller har for meget fedt på kroppen. For overvægtige kan det være vanskeligt at trække vejret ordentligt, når man sover. Og det gør altså, at man kommer til at snorke. En generel livsstilændring vil højst sandsynligt hjælpe dig af med din snorken.

Sørg for at få masser af vand

Hvis du ikke drikker nok væske i løbet af dagen, bliver din hals hurtig tør og rug. Sørg især for at drikke vand lige inden sengetid – din snorken ødelægger søvnen mere end et natligt toiletbesøg.

Undgå is og kolde drikke

Du oplever måske allerede kriller i halsen, hvis du spiser eller drikker noget koldt? Eller hvis du hælder et skvæt mælk i kaffen? Mejeriprodukter og kolde drikke kan danne slim i halsen – og det påvirker altså din snorken. Og din nattesøvn. Så ja – is inden sengetid er en dårlig idé.

Find den rette sovestilling

Der findes adskillige bud på, hvad den ideelle sovestilling er. Faktum er dog, at de, der sover på ryggen eller maven, har større tendens til at snorke. Du kan med fordel forsøge at sove på siden - du vil med garanti opleve, at din snorken aftager.