klipklappere e rikke gode for fødderne
© Anna Stokland

Sommerens mest populære sko ødelægger dine fødder

En gammel kending er vendt tilbage – hvilket er godt nyt for din pengepung, men skidt for dine fødder

Fra Célines gennemsigtige plastiknet til farverige hårklemmer. Plastik er en af sommerens fremtrædende tendenser, og takket være den stigende efterspørgsel på plastikfund, har Havaianas' prisvenlige klipklapper nu også fundet vej til vores fødder igen.

Klipklapper er blevet så populære, at de ikke kun hører hjemme på stranden, men desværre er den lette sko dårligt nyt for dine fødder.

De udsætter fødderne for ekstra mange bakterier

Skidt og bakterier fra gaden har let adgang til dine fødder, når du er iført klipklapper. Således bliver fødderne udsat for flere bakterier end vanligt, hvilket for det meste er ufarligt, men dog også uhygiejnisk.

De får dig til at træde forkert

Hvis du har prøvet at gå i klipklapper, så ved du også, at chancen for at vælte eller træde forkert bliver væsentligt større i det lette gummidesign. Det skyldes blandt andet, at forreste del af et par klipklapper ofte bøjer ind under foden, når fødderne ikke løftes ordentligt, hvilket skraber ekstra bakterier op under fødderne – og øger din chance for at skvatte.

De ødelægger dine hæle

Der er ikke meget affjedring i det flade gummi, som foden skal hvile på, og derfor får du flere stød op igennem hælen, når du går eller står. Klipklapper kan derfor ende med at blive et ret smertefuldt bekendtskab over en lang sommer.

De skader dine tæers form

Da klipklapper sidder så løst, vil de fleste bevidst og ubevidst krumme tæerne for at holde dem bedre på plads. Det kan over en længere periode begynde at give krummede tæer, som har sværere ved at strække sig ud.