Spis dig til en bedre forbrænding

Vil du de overskydende kilo til livs, så gør motion det ikke alene. Spis rigtigt efter træning, og få langt mere ud af dine bestræbelser

Fyr ekstra meget op under forbrændingen! Få et super godt tilbud på et lækkert træningssæt her.

Det kan måske være fristende at skippe måltidet efter et hårdt og veloverstået træningspas. Det er jo ikke smart at fylde kroppen med kalorier, når man nu lige har brændt dem af, vel? Forkert!

Faktisk er det en rigtig dårlig ide at 'glemme' at spise efter træning.

Hvis din krop ikke får de næringsstoffer, den har brug for, går der meget længere tid, før den er restitueret og klar til at træne igen. Du gør altså dig selv en bjørnetjeneste, fordi du nægter din krop det brændstof, den helt naturligt har brug for.

Hold styr på din kalorieforbrænding og dit aktivitetsniveau. Få en Active Life Tracker til særpris her.

Spis for din forbrænding

Hvis du gerne vil sætte fut i forbrændingen og smelte fedtet væk, så er det vigtigt, at du får noget at spise, når du er færdig med at træne.

Når du træner, sker der mikroskopiske skader i kroppen. Det er, når kroppen restituerer og reparerer disse skader, at dine muskler bliver stærkere, og din form bliver bedre. Det er også her, du virkelig kan få noget ud af din efterforbrænding. Altså den forbrænding som sker i timerne efter, du er færdig med at træne.

Kroppen bruger nemlig de kalorier, du brænder af under træningen til at genopfylde musklernes kulhydratdepoter og reparere de små skader.

Hvis du ikke spiser, vil kroppen holde igen med reparationsarbejdet, og du vil få meget mindre efterforbrænding ud af dine anstrengelser.

Fyld depoterne rigtigt op

At du skal huske at spise efter træning betyder selvfølgelig ikke, at det er fuldstændigt lige meget, hvad du fylder depoterne op med eller hvordan.

Når man lige har overstået et hårdt træningspas, kan det godt være fristende at snuppe en sukkerholdig snack, for at få et hurtigt energiboost, men det kroppen i virkeligheden har brug for, for at restituere optimalt, er i stedet et ordentligt, veltilrettelagt måltid.

Sådan gør du

Det er generelt en god idé, at du får noget at spise 20-30 minutter efter, du er færdig med at træne, og så skal du sørge for, at det du indtager både indeholder proteiner og kulhydrater. Proteinerne hjælper med at genopbygge musklerne, mens kulhydraterne fyldes i de tømte energidepoter.

En god idé er at lade træningsformen bestemme, hvad du indtager af proteiner og kulhydrater.

Efter konditionstræning: Her bør forholdet mellem kulhydrat og protein være 3:1

Efter styrketræning: Her bør forholdet mellem kulhydrat og protein være 1:1

Udover forholdet er det også vigtigt at være opmærksom på mængden af protein og kulhydrat. Prøv at få 10-15 gram protein og 40-50 gram kulhydrat efter konditionstræning. Det kan for eksempel være en røgbrøds-klapsammen-mad med ost eller skinke.

Hvis du har styrketrænet, skal du have noget mere protein til musklerne. Gerne 20-30 gram sammen med en tilsvarende mængde kulhydrat f.eks. i form af et par stykker småtskåret frugt som du hælder et par deciliter skyr eller fromage frais hen over.

Meget mere sundhed

Er du interesseret i at vide endnu mere om, hvordan du bedst forbrænder kalorier, lærer at spise sundt og får mest muligt ud af din træning, kan du få et rigtig godt tilbud på Iform.dk. Du får en masse artikler og godt indhold om sundhed, kost og træning – både i magasinet og på nettet.

Bestil I FORM nu og få et lækkert, nyt træningssæt fra Kari Traa med i købet til en MEGET nedsat pris. Se mere her.