Mandler giver uren hud
© Anna Stokland

Sund spise er ofte skyld i uren hud

Slik, chips og forarbejdede fødevarer bliver ofte forbundet med hudproblemer, men ifølge en amerikansk hudekspert er synderen denne populære nød.

Uren hud kan komme af flere årsager, hvor både genetik, hormoner, stress og kost spiller ind.

Hvis du hører til blandt dem, der prioriterer sund kost af hensyn til huden, vil det muligvis komme bag på dig, at en ellers meget rost madvare kan være skyld i dine urenheder.

Det mener den amerikanske hudspecialist Jacky Banayan. Ifølge Banayan afslører urenhederne i dit ansigt, hvad der foregår i kroppen, så hvis du eksempelvis tit slår ud på kinderne, kan det være tegn på, at du har en overfølsomhed over for en bestemt madvare.

Banayan ser ofte, at det er den samme type madvarer, der forårsager akneudbrud hos patienterne i hendes hudplejeklinik, hvor særligt mandler går igen som den største synder.

Hun forklarer til onlinemediet Byrdie, at årsagen skal findes i mandlernes høje indhold af østrogen, som kan give problemer hos kvinder, der allerede har en hormonel ubalance.

Døjer du med urenheder, bør du derfor overveje at minimere dit indtag af mandler og mandelmælk i en periode. Måske det vil gøre en stor forskel for på din huds tilstand?