Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Gigi Hadid © Wenn.com

Sunde fødevarer, der ødelægger din hud

Selvom fødevarer er sunde, kan de have konsekvenser for din huds udseende. Vidste du, at disse ellers uskyldige fødevarer er dårlige for din hud?

Riskiks

Riskiks får dit blodsukker til at stige. Din krop vil forbrænde disse simple kulhydrater ved at omdanne dem til glykose. Når kulhydraterne er forbrændt, vil de binde sig til de proteiner, der bekæmper rynker, som eksempelvis collagen, og skade dem.

Sunde morgenmadsprodukter

Fuldkornsmorgenmad påvirker ikke dit blodsukker særlig meget, men en lang række morgenmadsprodukter, som mange af os anser som sunde, er i virkeligheden proppet med raffineret og tilsat sukker. Prøv i stedet et af disse forslag til sund morgenmad.

Mælk

Mange mærker, at de får dårligere hud i perioder, hvor de drikker meget mælk eller indtager mange mælkeprodukter. I mælk findes der et peptidhormon, der hedder IGF-1. Selvom niveauet af hormonet er ganske lavt og ufarligt, kan det forårsage dårlig hud hos nogle.

Smoothies med sukker

Smoothies lyder sundt, men hvis de indeholder store mængder skjult sukker, så går det sunde af dem. Så kunne du ligeså godt kværne en pose Matador Mix. Heldigvis finder der også flere sunde varianter af smoothien, der også smager godt.

Agavesirup

Selvom naturlige sirupper ofte bliver præsenteret som det sunde alternativ, så er det ikke tilfældet på alle områder. Agavesirup skader i langt højere grad collagen-proteinerne i kroppen end almindeligt hvidt sukker. Derved kan kragetæerne træde tydeligere frem.

Margarine

Fedt er vigtigt for at holde huden stærk og sund, men der findes forskellige slags fedt. De transfedtsyrer, som man blandt andet finder i margarine, kan skade hudens optagelse af fugt og give dig tør hud.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF

Mere om Sundhed? Få Costumes nyhedsbrev