Ny diæt med pasta og brød
© Unsplash

Ny superkur med pasta og brød

En velkendt diætist har skabt en ny kur med plads til at nyde kulhydrater

Kulhydrater bliver ofte bandlyst, når ønsket om vægttab melder sig – og det er en skam, for kulhydrater er vigtige for dig og din velvære.

Det fastslår den personlige træner Bob Harper, der vi gøre op med skræmmebilledet af kulhydrater. Derfor har han skrevet bogen The Super Carb Diet, hvori han argumenterer for, at kulhydrater absolut bør indgå i enhver sund madplan.

The Super Carb Diet tager afstand fra de kulhydrat-forskrækkede kure, der er populære lige nu, og fokuserer i stedet på nærings- og fiberrige madvarer, som giver kroppen energi.

Hvilke kulhydrater er tilladte?

Selvom kuren er godt nyt til alle kulhydratfans, anbefaler den dog ikke at svinge forbi dit lokale pizzeria. Du skal derimod gå efter brød og pasta med fuldkorn, samt brune ris.

En typisk dag på Super Carb-kuren kunne eksempelvis bestå af græsk yoghurt med bær til morgenmad, en stor salat med masser af pebre, kylling og avocado til frokost, og grillede grøntsager og kylling eller fisk med brune ris til aftensmad.

Kuren vil være overskuelig at følge for de fleste, da indtagelsen af kulhydrater er medvirkende til at eliminere voldsomme cravings. Hertil kommer, at kuren er langt sundere for personer med hjerteproblemer eller højt kolesteroltal.

Du kan læse meget mere om The Super Carb Diet på Womenshealthmag.com.