© wenn.com

Videnskaben har talt: 24 er det nye 18

Føler du nogle gange, at din indre teenager stadig rumsterer? Ifølge ny forskning kan du roligt lukke hende ud, for vores teens følger os langt ind i 20'erne.

Der har altid hersket enighed om, at du er teenager, når du er mellem 13 og 19 år. Men den påstand skal vi måske til at vænne os af med. En gruppe forskere fra Royal Children's Hospital i Australien vil nemlig forlænge tiden, der er kendetegnet af uren hud, hormoner og humørsvingninger, til langt ind i 20'erne.

Idéen bygger på en artikel fra det videnskabelige tidsskrift Child Development, der har undersøgt, hvad tidens teenager bruger sin fritid på. Undersøgelsen viste, at unge mennesker i dag er længere tid om at engagere sig i voksenaktiviteter sammenlignet med dem, der var teenagere i 90'erne. Konklusionen er, at 18 er det nye 13 – og at 'teenageårene' varer helt, til vi er 24 år gamle.

Forskerne ser flere grunde til udviklingen: Dårlig økonomi, der gør det vanskeligt at købe fast ejendom, og mere lighed mellem kønnene, der har forsinket alderen for ægteskab og familieforøgelse. Men den største synder er smartphonen. Nutidens teenagere bruger en stor del af deres tid online, hvilket bidrager til et socialt dyk i den virkelige verden, mener forskerne. Hvorfor tage ud blandt mennesker, når du kan bruge Tinder?

Det såkaldte Peter Pan-syndrom fører, ifølge undersøgelsen, nogle fordele med sig. Mindre druk blandt mindreårige og færre teenage-graviditeter er blandt udviklingens positive udfald. Ligeledes mener forskerne, at hjernen, der ellers menes at være nær færdigudviklet, når vi rammer voksenstadiet, stadig er modtagelig for information og læring langt ind i 20'erne.

Der er altså ingen grund til panik, hvis du endnu ikke har fundet din rette hylde, dit drømmejob eller manden i dit liv. Dine teenageår er hermed forlænget.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF