17 nye Barbie-dukker forestiller stærke kvinder
© Facebook / @barbie

17 stærke kvinder bliver lavet til Barbie-dukker

Mattel har lavet de mest inspirerende Barbie-dukker til dato. De nye dukker viser nemlig, at kvinder kan blive præcis det, de drømmer om

Barbie-dukken er kendt som det ultimative pigelegetøj og er ofte blevet kritiseret for at vise et urealistisk og stereotypt skønhedsideal. Mattel, firmaet bag Barbie, er dog kommet efter det med lanceringen af dukker med forskellige kropstyper, samt den første dukke med hijab.

Nu er Mattel klar med to nye dukkekollektioner, Inspiring Women og Shero, dedikeret til 17 af de stærkeste kvinder gennem tiden – lige i tide til Kvindernes Internationale Kampdag.

Kvindelige helte

Inspiring Women-serien består af tre dukker: Feminist Frida Kahlo, piloten Amelia Earhart og matematikeren Katherine Johnson, der assisterede NASA i at få den første mand på månen. Ingen af kvinderne er længere iblandt os, men deres inspirerende historier er hugget i sten.

De resterende 14 Barbie-dukker udgør Shero-kollektionen, der fokuserer på nulevende, stærke kvinder, som brillerer inden for hvert deres felt. Her kan du blandt andet finde filminstruktøren Ava DuVerany, balletdanseren Misty Copeland, snowboarding-mesteren Chloe Kim, bokseren Nicola Adams, kokken Hélène Darroze, journalisten Martyna Wojciechowska og designeren Leyla Piedayesh, som står bag Lala Berlin.

Målet med den nye kollektion er at sætte fokus på ægte rollemodeller, der kan inspirere piger og minde dem om, at de kan blive præcis det, de sætter sig for.

De nye dukker vil blive forhandlet på Barbie.com.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF