Frokost i Aarhus: De bedste spisesteder og restauranter

Om du er til friske salater og sandwiches eller klassisk smørrebrød og stjerneskud, findes der et hav af lækre frokostrestauranter i Aarhus, som du ikke må gå glip af. Vi guider dig her til, hvor du får den absolut bedste frokost i Aarhus.

Frokost i Aarhus

Bor du i smilets by, eller er du i gang med at planlægge et besøg hertil, er der rig mulighed for gastronomiske oplevelser fra morgen til aften. Aarhus er nemlig skarp på alt fra lækre bagerier til fantastiske middagsrestauranter.

Er du derimod på udkig efter en velsmagende frokost i Aarhus, er der selvfølgelig også rig mulighed herfor, og dette gælder uanset om du er til friske salater, italienske sandwiches og vegetariske burgere, eller om du bare er på udkig efter et stykke klassisk dansk smørrebrød.

Uanset hvad du er til, kan du med fordel læse med herunder, hvor vi guider til nogle af de bedste frokostrestauranter og -spisesteder, som Aarhus har at byde på.

Langhoff & Juul: Lækkert højtbelagt smørrebrød og brunch til frokost i Aarhus

Er du på jagt efter smørrebrød til frokost, bliver du næsten nødt til at besøge den flotte restaurant i Guldsmedegade. Ikke nok med at det muligvis er noget af Aarhus' mest velsmagende smørrebrød, så er alle råvarene både lokale og sæsonbaseret. Du kan blandt andet vælge mellem deres kartoffelmad med bearnaisemayo, og syltet græskar eller deres smørrebrød med rørt tatar af okseinderlår med vaniljesyltede tomater og grillet og syltet peberfrugt. Alternativt kan du med fordel bestille en af restaurantens lækre og friske salater, dagens skånsomt fangede fisk eller gå efter brunchen, som stedet er kendt for, og som også serveres til frokost.

Adresse: Guldsmedgade 30, 8000 Aarhus
Læs mere her.

Drudenfuss: Fransk brasseriestemning med et bredt frokostkort i Aarhus

På et af latinerkvarterets hyggeligste hjørner finder du caféen Drudenfuss – eller ‘Druden’ som caféen også går under – der med sin afslappede indretning i ægte berlinerstil absolut tæller som én af Aarhus’ bedste og hyggeligste frokostspots. Menukortet er klassisk, afstemt og altid upåklageligt med frokostretter, der varierer lige fra smørrebrød, croque madame og salater til moules frites, fish'n'chips og frokostburger. Stemningen på caféen er desuden altid helt i top både indenfor og udendørs på det solbeskinnede hjørne, hvor folk gerne sidder hele året rundt, og hvor det derfor ofte kan være svært at finde plads.

Adresse: Graven 30, 8000 Aarhus
Læs mere her.

Café Fika: Sunde og fyldige salater og lækre majspandekager med gode vegetariske muligheder i Aarhus

Er du på jagt efter en hjemmelavet frokost af gode råvarer, kan du med fordel aflægge Café Fika et besøg. Stedet har altid disken fyldt med mættende og fyldige salater, spændende surdejs-sandwiches og tærter samt lækre majspandekager – og der er altid gode vegetariske, laktosefri og glutenfri muligheder. Hvis du vil toppe din frokost endnu mere, bør du også bestille en af stedets smoothies. Inden du går fra caféen, bør du også unde dig selv en lille bid til den søde tand – Fika har nemlig de lækreste kager og müslibarer. Du er dog advaret på forhånd: Du vil med garanti ikke kunne vælge mellem alle de lækre ting, Fika tilbyder.

Adresse: Jægergårdsgade 47, 8000 Aarhus og Nørregade 28, 8000 Aarhus
Læs mere her.

Nabo Kiosk: Exceptionelle frokosttoasts hos Aarhus' hyggeligste kiosk

Hos Nabo Kiosk for enden af Ingerslevs Plads finder du et af byens hyggeligste spots. Den populære kiosk er i den grad blevet samlingssted for Frederiksbjergs beboere (og resten af byen for den sags skyld), og her får du både en afslappet og uformel stemning og god mad. Nabo Kiosk tilbyder primært varer, du kan købe med hjem, men deres BMO, bagværk og særligt deres toast er bestemt også besøgsværdige. Prøv eksempelvis deres Nabo-toast med bresaola og estragonmayo eller deres Ingerslev-toast med grillet aubergine, pesto og rucola.

Adresse: Ingerslevs Plads 1a, 8000 Aarhus
Læs mere her.

Englen: Aarhus' ældste café med lækre franske klassikere på frokostmenuen

Croque monsieur, pariserbøf og tatar. Hos Aarhus' ældste café er der franske klassikere en masse på menukortet til frokost – og bare rolig. Er du mere til en klassisk burger eller cæsarsalat, er der også dette at finde på menukortet. Selve caféen minder om en fransk fortorvscafé med vægge dekoreret med kunst og smukke spejle samt borde beklædt med hvide duge. Stedet emmer af charme og hygge, og derfor er Englen også et go-to for lokale aarhusianere i alle aldre. Du går aldrig galt i byen med en frokost på den aarhusianske tidslomme.

Adresse: Studsgade 3, 8000 Aarhus
Læs mere her.

Mefisto: Klassisk dansk køkken og fabelagtige fiskeretter til frokost i Aarhus

Hos Mefisto kan du være helt sikker på, at både smag og kvalitet er i top, og stedet er uden tvivl et must, hvis din frokost skal stå på fisk og skaldyr. Mefistos menukort byder på alt, hvad du kan ønske dig af frokostretter med fisk: Lige fra (et af byens bedste) stjerneskud, bouillabaisse og sildemadder til røget laks, grillet hummer og limfjordsøsters. Er du til lidt af hvert, kan du med fordel også begive dig ud i Mefistos brunch, der serveres helt til klokken 16 og består af syv småretter. Stedet er desuden virkelig charmerende, men samtidig uhøjtideligt, og på en solskinsdag kan det også anbefales at tage plads ude foran restauranten eller i deres hyggelige gårdhaven.

Adresse: Volden 28, 8000 Aarhus
Læs mere her.

Il Mercantino: De lækreste frokostpanini fra lille, autentisk italiensk delikatessebutik i Aarhus

En af de små perler som man næppe lige falder over, hvis man ikke kender til stedet, er den lille italienske delikatessebutik Il Mercantino i latinerkvarteret i Aarhus. Ud over alverdens italienske delikatesser – og virkelig lækre pizzaer til eftermiddag og aften – kan du hver dag forkæle dig selv med stedets lækre panini til frokost. De bliver lavet af lækkert, hjemmelavet focaccia- og ciabatta-brød, og hvis du er af de hurtige, kan du nå at få en af de populære sandwiches til et godt frokost-tilbud. Du skal dog være opmærksom på, at stedet er super populært, og at der derfor nemt kan være udsolgt af bestemte panini.

Adresse: Mejlgade 18, 8000 Aarhus
Læs mere her.

Åland: hyggelig frokoststemning i udendørs gårdhave

I hjertet af Frederiksbjerg finder du den hyggelige café Åland, der udover det lækre og velsmagende menukort har én af de hyggeligste overdækkede gårdhaver i byen. Her finder du alt fra klassiske smørrebrød, moules frites og oksetatar til cæsarsalat pil-selv-rejer og burger. Derudover kører deres byg-selv-brunch, der blandt andet indebærer chiapudding, avocadomad og burratatoast, helt til klokken 12.45 i weekenderne. Så hvis dagen står på en tidlig frokost, er denne mulighed også værd at udforske.

Adresse: Jægergårdsgade 9, 8000 Århus C
Læs mere her.

Galåre: Luksuriøs frokost i Aarhus' latinerkvarter

Ønsker du en kvalitetsbevidst og lækker frokost i Aarhus, som du kan nyde i hyggelige omgivelser, er Galåre stedet for dig. Gemt inde i passagen mellem Guldsmedgade og Badstuestræd er du med deres gode råvarer, hyggelige atmosfære og fornuftige priser sikker på, at frokosten ikke kommer til at skuffe. På menuen finder du alt fra klassisk croque monsieur, laksesalat og avocado-toast til åbne sandwiches med burrata, confiteret and og oksekød. Derudover serveres der også en nærmest endeløs byg-selv-brunch indtil middag, hvis I er klar på en tidlig frokost, hvor I kan sammensætte helt op til syv forskellige småretter fra deres morgenkort.

Adresse: Gudsmedgade 20A, 8000 Aarhus C
Læs mere her.

Havnær: Gastronomisk frokost med havudsigt på Aarhus Ø

På spidsen af Aarhus Ø finder du den nordisk-fransk inspirerede frokostrestaurant, Havnær. Som navnet antyder, er restauranten placeret tæt på vandkanten, og derfor er der også et naturligt fokus på råvarer fra havet. Frokostkortet består af både stjerneskud, fiskedeller og blåmuslinger fra Limfjorden, og vi kan anbefale at du prøver deres tasting menu, hvor du kan vælge mellem tre, fire eller fem forskellige retter, som køkkenet sammensætter på dagen. Ønsker du andet end fisk og skaldyr, skal du huske at nævne det, for ellers er dette også temaet her.

Adresse: Dagmar Petersens gade 119, 8000 Aarhus C
Læs mere her.

Emma Emma: farverig og innovativ frokost i Aarhus

Hvis du er typen der både spiser med munden og med øjnene, må du ikke gå glip af den charmerende og farverige café på Gammel Munkegade, der emmer af personlighed og hygge. Hele menuen er udvalgt af caféens ejer, Emma, der gennem hele sit liv har samlet på særlige retter og smagskombinationer. Det har resulteret i et forholdsvist overskueligt menukort, der blandt andet byder på orientalsk bygotto med kylling, forskellige mættende salater og sesamstegt polenta, hvis du vælger at svinge forbi caféen i frokosttimerne.

Adresse: Gammel Munkegade 5, 8000 Aarhus C
Læs mere her.

Vesterlauget: Traditionel smørrebrød i Aarhus med bodegastemning

På Vesterlauget i midtbyen kan du få smørrebrød, så mundvandet driver. Vesterlauget er en autentisk madbodega, der er særlig populær hos aarhusianerne, og hvis du er til traditionelt værtshusstemning med et twist af specialøl, burde du i den grad tjekke denne perle ud. Menukortet byder på helt klassisk smørrebrød, og du kan blandt andet stille sulten ved at prøve deres smørrebrød med rillettes de carnard, røget markrel eller deres helt klassiske kartoffelmad. Derudover er Vesterlauget særligt værd at holde øje med, da de er i fuld gang med at åbne deres anden lokation ude på Aarhus Ø, hvor der til sommer bliver rig mulighed for at nyde frokosten med udsigt over bugten.

Adresse: Vestergade 50, 8000 Aarhus C
Læs mere her.