plant food plantebaseret burgers bowls sandwich
© Stefan Wessel / Plant Food

Frokost i Aarhus: De bedste spisesteder

Fra friske salater og sandwicher til klassiske smørrebrød og stjerneskud. Der findes et hav af lækre frokostrestauranter i Aarhus, som du bør kende. Vi guider dig her til, hvor du får den bedste frokost i Aarhus.

Frokost i Aarhus

Bor du i eller skal du besøge smilets by, er der rig mulighed for at mæske sig i gastronomiske herligheder fra morgen til aften. Aarhus er nemlig skarp på alt fra lækre bagerier til fantastiske middagsrestauranter.

Er du på udkig efter velsmagende frokost i Aarhus, er der selvfølgelig også råd herfor, og det gælder, uanset om du er til friske salater, sandwicher og vegetariske burgere, eller du er på udkig efter klassikere som smørrebrød.

Vi guider her til de bedste frokostrestauranter og -spisesteder, som Aarhus har at byde på.

© Langhoff Juul

Langhoff & Juul: Lækkert højtbelagt smørrebrød og brunch til frokost i Aarhus

Er du på jagt efter smørrebrød til frokost, er den flotte restaurant i Guldsmedegade et must. Ikke nok med at det muligvis er noget af Aarhus' mest velsmagende smørrebrød, så er det også noget af det flotteste og mest dekorative – og så finder du med garanti ikke lignende smørrebrød nogen andre steder: De indbydende smørrebrød har nemlig altid et innovativt og eksperimenterende tvist. Alternativt kan du med fordel bestille en af restaurantens lækre og friske salater eller gå efter brunchen, som stedet er kendt for, og som også serveres til frokost. Ud over maden er indretningen i restauranten også værd at aflægge stedet et besøg for – der er nemlig kræset for den gode stemning, og derfor er der også god chance for, at du får lyst til at blive siddende i mange timer.

Adresse: Guldsmedgade 30, 8000 Aarhus

Drudenfuss: Fransk brasseriestemning med et bredt frokostkort i Aarhus

På et af latinerkvarterets hyggeligste hjørner finder du caféen Drudenfuss, som er en af Aarhus' ældste. Menukortet er klassisk, afstemt og altid upåklageligt med frokostretter, der varierer lige fra smørrebrød og salater til moules frites og fish'n'chips. Stemningen på caféen er desuden altid helt i top både indenfor og udendørs, hvor folk gerne sidder hele året rundt, og hvor det derfor kan være svært at finde plads. 'Druden' – som caféen også går under – er altid en sikker vinder, hvad enten du skal ud og spise frokost med venner eller familie.

Adresse: Graven 30, 8000 Aarhus
Læs mere her.

cafe fika frokost raw brunch salat sandwich økologisk glutenfri vegetarisk
© Café Fika

Café Fika: Sunde og fyldige salater og lækre majspandekager med gode vegetariske muligheder i Aarhus

Er du på jagt efter en sund frokost i Aarhus, kan du med fordel aflægge Café Fika et besøg. Stedet har altid disken fyldt med mættende og fyldige salater, spændende sandwicher og lækre majspandekager – og der er altid lækre vegetariske, laktosefri og glutenfri muligheder. Er du til det, bør du bestille en af stedets smoothies til din frokost. Inden du går fra caféen, bør du også unde dig selv en lille bid til den søde tand – Fika har nemlig de lækreste kager og barer. Prøv eksempelvis raw-gulerodskagen (hvis der altså er mere tilbage) eller raw-barerne med dadler. Du er dog advaret på forhånd: Du vil med garanti ikke kunne vælge mellem alle de lækre ting, Fika tilbyder.

Adresse: Jægergårdsgade 47, 8000 Aarhus og Nørregade 28, 8000 Aarhus
Læs mere her.

Nabo Kiosk: Exceptionelle frokosttoasts hos Aarhus' hyggeligste kiosk

Hos Nabo Kiosk for enden af Ingerslevs Plads finder du et af byens hyggeligste spots – og nogle af de bedste toasts. Hos Nabo Kiosk, der i den grad er blevet samlingssted for Frederiksbjergs beboere (og resten af byen for den sags skyld), får du både sød og vedkommende betjening, afslappet og uformel stemning og god mad. Nabo Kiosk tilbyder primært varer, du kan købe med hjem, men deres toasts er bestemt også værd at aflægge kiosken et besøg til for. Prøv eksempelvis udgaven med estragonmayo, bresaola, balsamicosyltede løg, havgus og gouda – så er frokosten i den grad reddet.

Adresse: Ingerslevs Plads 1a, 8000 Aarhus
Læs mere her.

Englen: Aarhus' ældste café med lækre franske klassikere på frokostmenuen

Croque monsieur og madame, pariserbøf og tatar. Hos Aarhus' ældste café er der franske klassikere en masse på menukortet til frokost – og er du mere til en klassisk burger eller cæsarsalat, kan du også finde det på menuen. Selve caféen minder om en fransk fortorvscafé med vægge dekoreret med kunst og smukke spejle og borde beklædt med hvide duge. Stedet emmer af charme og hygge, og derfor er Englen også flittigt benyttet af aarhusianerne selv – ældre som yngre. Du går aldrig galt i byen med en frokost på den aarhusianske tidslomme.

Adresse: Studsgade 3, 8000 Aarhus
Læs mere her.

frokost aarhus fisk mefisto stjerneskud sild fiskefilet pil-selv rejer
© Mefisto

Mefisto: Klassisk dansk køkken og fabelagtige fiskeretter til frokost i Aarhus

Hos Mefisto er du aldrig i tvivl om, at både smag og kvalitet er i top, og stedet er uden tvivl et af de foretrukne steder, når frokosten skal stå på fisk. Mefistos menukort byder på alt, hvad du kan ønske dig af frokostretter med fisk: lige fra (et af byens bedste) stjerneskud og sildemadder til pil-selv-rejer, hummerburgere og østers. Er du til lidt af hvert, kan du også med fordel begive dig ud i Mefistos brunch, der serveres helt til klokken 16, og som har været kåret som 'Byens bedste' i 2020. Stedet er desuden virkelig charmerende, men samtidig uhøjtideligt, og tillader temperaturerne det, kan det anbefales at tage plads ude foran restauranten eller i gårdhaven.

Adresse: Volden 28, 8000 Aarhus
Læs mere her.

Il Mercatino italiensk panini sandwich frokost
© Il Mercatino

Il Mercantino: De lækreste frokostpanini fra lille, autentisk italiensk delikatessebutik i Aarhus

En af de små perler, som man næppe lige falder over, hvis man ikke kender til stedet, er den lille italienske delikatessebutik i latinerkvarteret i Aarhus. Ud over alskens italienske delikatesser – og virkelig lækre pizzaer til eftermiddag og aften – kan du hver dag forsøde din frokost med stedets lækre paninier, som bliver lavet af lækkert, hjemmelavet focaccia- og ciabattina-brød, og som både kan købes i kød- og vegetarudgaver. Du skal dog være opmærksom på, at stedet er super populært, og at der derfor nemt kan være udsolgt af bestemte panini.

Adresse: Mejlgade 18, 8000 Aarhus
Læs mere her.

Cafeglad salat sandwich juice brunch økologisk glutenfri vegetarisk
© Café Glad

Café Glad: Fyldige salater og lækre vegetariske sandwicher

Café Glad er et af de bedste spisesteder, hvis du er på udkig efter en vegetarisk frokost i Aarhus. Stedet har et hav af spændende vegetariske dips og fyld, som måske ikke er dem, du plejer at sætte tænderne i. Særligt Glads lækre salatbar med fyldige salater og et hav af toppings er værd at sætte tænderne i – bestil også gerne en af stedet hjemmelavede boller til, eller vælg sandwichen, som også bliver lavet med deres ølandsboller. Generelt er alt, hvad du finder hos den lille café, virkelig lækkert. Derudover kan du ikke andet end at blive i virkelig godt humør af et besøg hos caféen: Stedets farverige – og sunde – mad tilfredsstiller både øjne og sjæl. Er du veganer eller glutenintolerant, er der selvfølgelig også et par gode alternativer til dig.

Adresse: Frederiks Allé 127, 8000 Aarhus
Læs med her.

plant food plantebaseret burgers bowls sandwich
© Stefan Wessel / Plant Food

Plant Food: Plantebaseret menukort med hyggelig placering i Aarhus

Det forholdsvist nyåbnede lille spisested i Graven har for alvor fundet vej til aarhusianernes hjerter med sit plante- og sæsonbaserede menukort. Her finder du forskellige burgers, varme retter, bowls og surdejsfoccacia – alt sammen spækfyldt med smag og til mere end upåklagelige priser. Plant Foods placering er desuden en af Aarhus' hyggeligste: Det lille spisested ligger nemlig lige i hjertet af latinerkvarteret, og derfor kan du på en solskinsdag med fordel hapse en af pladserne udenfor, mens du nyder en dejlig frokost med god samvittighed.

Adresse: Graven 16H, 8000 Aarhus
Læs mere her.

Jumbo bageri sandwich frokost aarhus
© Jumbo

Jumbo Bakery & Eatery: Et af Aarhus' bedste bagerier med lækre madbrød og sandwicher til frokost

Bageriet Jumbo er ikke blot en af Aarhus' mest populære bagerier – også til frokost har stedet de lækreste muligheder. Menuen er forholdsvist lille, men ikke desto mindre kan det tilfredsstille selv den mest kritiske brød-connaisseur. Er du en af dem, der helst bare vil spise boller med ost til både morgen og frokost, er Jumbo et fabelagtigt sted at indtage den. Alternativt har stedet de lækreste madbrød og surdejssandwicher, som begge dele skifter fyld efter årstidens råvarer og ingredienser, og som derfor er oplagte til frokost. Du kan også være sikker på, at Jumbo altid tilbyder vegetariske muligheder – hvis altså du når det, før der er udsolgt.

Adresse: Mindet 4, 8000 Aarhus og Ankersgade 12, 8000 Aarhus
Læs mere her.

Aarhus Street Food frokost
© Aarhus Street Food

Aarhus Street Food: Street food fra hele verden i alle prisklasser

Fra italiensk, indisk og marokkansk til thai, mexicansk og dansk. Der er både noget for enhver smag og enhver pengepung på Aarhus Street Food, hvor alle madboderne laver virkelig lækker street food til såvel den lille som til den store sult. Derfor kan det også være svært at vælge én madbod, så er I flere afsted, kan I med fordel vælge mad fra forskellige boder til deling. Madmarkedet er placeret i en tidligere garage, hvilket tilfører stedet en uformel og uhøjtidelig stemning, der gør det oplagt til en hurtig frokost. Stemningen hos madmarkedet er altid i top, og stedet er derfor også en sikker vinder, som er hyppigt brugt af såvel aarhusianerne selv som af turister.

Adresse: Ny Banegårdsgade 46, 8000 Aarhus
Læs mere her.