Boost din karriere med disse lette råd
© Shape Magazine

5 lette trin, der booster din karriere

Sommetider kræver det kun nogle få, simple ændringer at fremme din karriere, hvilket disse 5 råd beviser

Uanset om du er nyuddannet eller i gang med dit første job, er det aldrig en dårlig idé at tænke over, hvilke tiltag, du kan gøre for at fremme karrieren. Men ofte kan det virke ret uoverskueligt, når talen falder på karriere, og hvad man kan gøre for at forbedre den.

Heldigvis kræver det i nogle tilfælde kun en lille anstrengelse at komme et skridt længere op ad karrierestigen, og her giver vi dig de bedste og letteste råd.

Psst ... Gør dig klar til det nye job med disse 3 stilfulde business-look

1. Opsøg ny viden

Meld dig til et kreativt foredrag eller event. Her vil du kunne møde andre ligesindede, udvide netværket og faktisk lære noget nyt.

Athenas.dk kan du eksempelvis finde en lang række foredragsholdere og beslutte dig for, hvilket foredrag der fanger netop din interesse.

Er du villig til at investere lidt, kan du også tage kurser online og lære alt det, du ikke vidste, du villle få brug senere i livet. Du kan både finde kurser på danske og udenlandske hjemmesider, og på Coursera.org kan du endda være så heldig at finde flere gratis kurser.

Er pengene små, kan man faktisk også lære både Photoshop og andre digitale færdigheder via Youtube.com. Ligeledes findes der en del gratis kommakurser til dig, der aldrig helt fangede de satans kryds og bolle-regler gennem skoletiden.

2. Skab overblik

Er du i gang med at søge job, kan der være mange aftaler at holde styr på med både jobfrister, A-kasse og potentielle jobsamtaler.

Her er et simpelt, men meget effektivt råd: At sørge for at gøre det hele så overskueligt for dig selv som muligt. Investér i en god kalender, skriv lister og få streget ting ud, hver gang du har ordnet et af dagens mange gøremål.

Således vil jobssøgningsprocesen forhåbentligt føles mere fremkommelig og målrettet.

3. Tænk ud af boksen

Er du kørt død i den traditionelle vej at gøre karriere på, eller mangler du nogle input til at tænke ud af boksen, så begynd med at opsøge viden om andre måder at skabe et forretningsliv på. Her kan blogs være en rigtig god og nem vej til ny indsigt i andre måder at gøre tingene på.

Psst ... Mød Danmarks sejeste karrierekvinder lige her

4. Opdatér din portfolio

Det lyder måske simpelt, men det er faktisk enormt vigtigt at skabe en god præsentation af dine evner og professionelle resultater. Består din Linkedin-profil kun af et gammelt billede og halvopdaterede oplysninger, er det bare med at komme i gang. Rigtigt mange arbejdsgivere vil nemlig kigge din Linkedin-profil igennem, og derfor skal den helst være så opdateret og præsentabel som muligt.

5. Lav kaffeaftaler

Har du nogle som helst kontakter i dit netværk, der kan være relevante for din videre karriere, så sørg for at få sat en kaffeaftale op. Sådanne møder kan skabe nye muligheder, og om ikke andet kan du gå derfra med en ny indsigt eller et tip om et job, du slet ikke vidste, var ledigt.

Så det er bare med at skrive eller ringe, også selvom det kan føles en anelse grænseoverskridende i starten.