Ny Science fiktion fim
© Chiabella James

Ajour: Fra tankevækkende teater til et gensyn med Spice Girls

En ny uge er skudt i gang, og den byder blandt andet på nyheder fra Uniqlo, en åbning af nyt skounivers og masser af oplevelser. Læs med her, hvor vi guider dig gennem denne uges vigtigste mode- og kulturbegivenheder.

Ny kollektion fra Uniqlo.
© Uniqlo

Shopping: Ny kollektion fra Uniqlo

Den japanske highstreetkæde Uniqlo er klar med en ny Uniqlo U-kollektion med navnet Forward Future. Kollektionen er designet af Christophe Lemaire og består af i alt 36 dele til kvinder, 30 dele til mænd og 15 dele til børn. Blandt de mange nye styles kan du finde alt fra jakker, striktrøjer og sokker med en heat tech-teknologi, som gør det lettere at holde varmen i de kolde måneder.

Shop kollektionen hos Uniqlo.com fra 16. september.

Ny Science fiktion fim
© Chiabella James

Film: Nyt science fiction-eventyr

Tag med på eventyr, når Timothée Chalamet, der brød igennem med Call me by your name, er tilbage på biograflærredet med den nye film Dune. I denne mystiske og eventyrlige fortælling må Paul rejse til universets farligste planet for at sikre sin families og sit folks fremtid. Her kæmper ondsindede kræfter om planetens mest dyrebare ressource – og kun de, som kan overvinde deres egen frygt, vil overleve.

'Dune' kan ses i biograferne fra 16. september. Læs mere her.

Shopping: Et nyt skounivers

Snart slår Notabene dørene op til deres nye butik i hjertet af København. Her kan du gå på jagt efter nyt fodtøj på butikkens tre etager, hvor bæredygtighed og luksus er i fokus. Og trænger du til et hvil, kan du tage en pause i butikkens café, imens du nyder en friskbrygget kop kaffe eller et glas hvidvin. Derudover rummer butikken også et designstudio, hvor du kan se nye kollektioner blive til, og en pudser-bar, hvor du kan give dine gamle sko nyt liv.

Du kan besøge butikken fra onsdag 15. september på Møntergade i København.

Læs om Spice Girls fænomenet.
© Gyldendal

Bøger: Tilbage til Spice Girls-æraen

Dyk ned i Spice Girls-universet, når Elise Ligaard og Nynne Hein Møller i bogen Generation Spice Girls udfolder fortællingen om, hvordan Spice Girls var et af de største fanfænomener i Danmark nogensinde. Sammen med en række kendte danskere fortæller de om, hvordan Spice Girls blandt andet har haft indflydelse på popkulturen, og om hvordan Spice Girls var nogle af de første til at introducere unge piger og kvinder for feminisme.

Køb 'Generation Spice Girls' hos Gyldendal fra 13. september. Pris: 270 kroner hos Gyldendal.dk.

Tour de chambre er blevet dramatiseret.
© Gutkind

Kultur: 'Tour de chambre' på Det Kongelige Teater

Tine Høegs roman Tour de chambre, som har betaget læsere i alle aldre, er blevet dramatiseret og kan nu ses på Det Kongelige Teater. I den humoristiske og poetiske fortælling følger vi Asta, som er i trediverne og forsøger at finde sig til rette i de voksnes verden. Asta er i gang med sin anden roman, men en invitation til en mindehøjtidelighed får fortiden til at indhente hende, og pludselig starter Asta i al hemmelighed forfra på en ny roman, som er inspireret af hendes tvivlende ungdom.

Forestillingen har premiere på Det Kongelige Teater 18. september og tager på Danmarksturné til efteråret. Billetpris: 100-440 kroner hos Kglteater.dk.