Er du vild med true crime, skal du se denne nye biograffilm

Der er blevet fundet guld frem fra gemmerne i de danske biografer – lige nu kan du nemlig komme med om bag jagten på en af Sydkoreas mest bestialske seriemordere.

Der skulle gå knap 30 år, fra forbrydelserne fandt sted, til en af Sydkoreas mest berygtede seriemordere endelig blev opdaget. I årene 1986 til 1991 nåede Lee Choon-jae, også kendt som 'The Hwaseong Strangler', på brutal vis at myrde 15 kvinder i alderen 13 til 70 år – men først i 2019 blev han endelig fanget og fængslet på livstid.

Lige nu kan du komme med om bag jagten på Lee Choon-jae i filmen Memories of Murder (2003), som fra i dag for første gang vises i de danske biografer. Bag filmen står ingen ringere end Bong Joon Ho, der i 2020 vandt tre Oscars for Parasite, så du kan godt glæde dig til et par nervepirrende timer i biografmørket.

Filmen kom ud, mange år før Lee Choon-jae blev anholdt, men er nu kun mere aktuel end tidligere set i lyset af Choon-jaes nylige fængsling.

Håndplukket til dig

Filmen tager sit udgangspunkt i et landområde syd for Seoul, hvor et kvindelig bliver fundet i en grøftekant – voldtaget og efterfølgende kvalt. En lokal mand bliver arresteret for mordet og kommer – efter tortur – med en falsk tilståelse, men lidt efter lidt indser det lokale politi, at kvinden blot er det første offer i en lang række sager. En detektiv tilkaldes derfor til at opklare sagen, og det udmønter sig i en nervepirrende jagt på morderen bag.

Memories of Murder følger ikke blot efterforskningen, men giver også et interessant indblik i, hvordan den sydkoreanske befolkning – i en tid præget af militærkup og oprør – opfattede de brutale mord som endnu et nationalt traume.

Memories of Murder er fiktiv og derfor ikke en dokumentarisk fortælling om seriemorderen og efterforskningen bag, men i stedet løst baseret på den – men er du fan af true crime, medrivende fortællinger og dramatiske efterforskninger, vil Memories of Murder næsten med garanti falde i din smag.

'Memories of Murder' kan ses i de danske biografer fra 20. maj.