Er du vild med true crime, skal du se denne nye biograffilm

Der er blevet fundet guld frem fra gemmerne i de danske biografer – lige nu kan du nemlig komme med om bag jagten på en af Sydkoreas mest bestialske seriemordere.

sp-01

Der skulle gå knap 30 år, fra forbrydelserne fandt sted, til en af Sydkoreas mest berygtede seriemordere endelig blev opdaget. I årene 1986 til 1991 nåede Lee Choon-jae, også kendt som 'The Hwaseong Strangler', på brutal vis at myrde 15 kvinder i alderen 13 til 70 år – men først i 2019 blev han endelig fanget og fængslet på livstid.

Lige nu kan du komme med om bag jagten på Lee Choon-jae i filmen Memories of Murder (2003), som fra i dag for første gang vises i de danske biografer. Bag filmen står ingen ringere end Bong Joon Ho, der i 2020 vandt tre Oscars for Parasite, så du kan godt glæde dig til et par nervepirrende timer i biografmørket.

Filmen kom ud, mange år før Lee Choon-jae blev anholdt, men er nu kun mere aktuel end tidligere set i lyset af Choon-jaes nylige fængsling.

Filmen tager sit udgangspunkt i et landområde syd for Seoul, hvor et kvindelig bliver fundet i en grøftekant – voldtaget og efterfølgende kvalt. En lokal mand bliver arresteret for mordet og kommer – efter tortur – med en falsk tilståelse, men lidt efter lidt indser det lokale politi, at kvinden blot er det første offer i en lang række sager. En detektiv tilkaldes derfor til at opklare sagen, og det udmønter sig i en nervepirrende jagt på morderen bag.

Memories of Murder følger ikke blot efterforskningen, men giver også et interessant indblik i, hvordan den sydkoreanske befolkning – i en tid præget af militærkup og oprør – opfattede de brutale mord som endnu et nationalt traume.

Memories of Murder er fiktiv og derfor ikke en dokumentarisk fortælling om seriemorderen og efterforskningen bag, men i stedet løst baseret på den – men er du fan af true crime, medrivende fortællinger og dramatiske efterforskninger, vil Memories of Murder næsten med garanti falde i din smag.

'Memories of Murder' kan ses i de danske biografer fra 20. maj.