Vinbaren Bottega Barlie indre by københavn K
© Bottega Barlie

Her er Københavns hyggeligste vinbarer

Hvor skal du drikke dit næste glas vin? Her er vores bud på en række af de bedste vinbarer i København.

Vinbarer er et oplagt sted at mødes med venner til en lang aften med timers snak og god vin. Vesterbro, Nørrebro, København K, Østerbro og Frederiksberg – vi har nedenfor samlet en række af de hyggeligste vinbarer, du kan opstøve i hovedstaden.

Kan jeg tage på vinbar, hvis jeg er mere til cocktails?

Fra italienske til franske og australske vine. De fleste vinbarer tilbyder vine for enhver smag. Og er du ikke så meget til vin, men i stedet foretrækker en god cocktailbar, er der alligevel grund til at overveje en vinbar. For selvom vinbarerne ikke slår sig op som deciderede cocktailbarer, serverer flere af stederne også forfriskende cocktails.

Kan jeg spise på en vinbar?

For at fuldende en aften med god vin er en lækker menu et oplagt tilvalg, og de fleste vinbarer tilbyder enten større snackanretninger eller hele menuer. Hvis du går efter noget specifikt som en vegansk restaurant, sushi eller lækre pizzaer, kan du altid bestille bord på en vinbar efter middagen. Og hvis din aften er endt med et glas vin eller to for meget, kan det også være tiltrængt at forsøde tilværelsen med en god brunch eller morgenmad dagen derpå.

Vinbar Vesterbro

Vinbaren Falernum værnedamsvej Vesterbro
© Falernum Facebook

Falernum

Fransk vinbar med charmerende placering på Vesterbro

Vinbarerne på Væredamsvej ligger som perler på en snor, men et sted, der er værd at fremhæve, er den lille klassiske franske vinbar og bistro Falernum, som tilbyder en intim og hyggelig vinbarsoplevelse i sine rustikke omgivelser. Hvis du er heldig, kan du klemme dig ind på en af de eftertragtede udendørs bænke, hvor du kan følge med i snakken og livet på den charmerende gade. Det er ikke kun omgivelserne, der emmer af kvalitet, det gør de på ingen måde tilfældigt udvalgte vine også, der ofte er opstøvet hos mindre og bæredygtige producenter. Den dygtige betjening hjælper dig gerne med at ramme lige det glas, der matcher dine smagsløg. For er der noget, de har styr på hos Falernum, er det vin.

Adresse: Værnedamsvej 16, 1619 København V

Læs mere her.

Vinbaren Bevi Bevi italiensk vesterbro
© Bevi Bevi Facebook

Bevi Bevi

Intim italiensk vinbar med lækker mad på Vesterbro

De intime rammer i den lille italienske vinbar på Vesterbro er det oplagte sted, hvis du har en aften med lækker vin tilsat en god menu i kiggerten. Vinbaren har ikke blot et fint og bredt vinkort med naturvin – herunder et stort udvalg af de famøse orange vine – også deres italienskinspirerede menu er en oplevelse værd. For blot 275 kroner kan du komme igennem en gennemført italiensk menu lige fra antipasti til dessert, og du kan selvfølgelig se frem til retter som vitello tonnato og tiramisu.

Adresse: Oehlenschlægersgade 53, 1663 København V

Læs mere her.

Vinbar Nørrebro

Nørrebro vinbar elmegade tapas
© Studio Osa

Vivant Vinbar

Vinbar med vedkommende betjening og prisvenlig naturvin i hjertet af Nørrebro

Ender dine vinbarsbesøg ofte med at koste dig lidt mere, end du havde regnet med? På den knap et år gamle vinbar Vivant, som er placeret midt på en af Nørrebros hyggeligste gader, gør de med deres prisvenlige vine på glas (hvor du selvfølgelig kan få både rød, hvid, orange og bobler) i den grad en indsats for ikke at ruinere deres gæster. Med i prisen får du hyggelig stemning i cool og rustikke lokaler, vedkommende betjening med styr på vinen og selvfølgelig et glas godt skænket vin. Melder sulten sig, kan du roligt bestille stedets klassiske barsnacks, som byder på lækkert brød med olie, charcuteri og ost med videre. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke kan reservere bord på vinbaren, men hvis du satser og får et bord, vil du med garanti ikke fortryde dit besøg.

Hvor: Elmegade 4, 2200 København N

Læs mere her.

Verenda vin nørrebro hyggelig tapas
© Verenda vin

Veranda vin

Vinbar med lækre småretter og anderledes vine midt på Nørrebro

Den lille vinbar midt i hjertet af Nørrebro er uden tvivl en af Nørrebros hyggeligste vinbarer. Stemningen er helt uformel og betjeningen afslappet og altid vedkommende. Derudover serverer stedet nogle gode, anderledes og sjove vine, som du nok ikke finder alle steder. Forkæl dine smagsløg med et par af vinbarens lækre småretter som brød med olie, burrata og forskellige lækre fisk og skaldyr på dåse. Er vejret til det, kan du med fordel sætte dig udenfor på den lille plads, hvor der altid er en summende og dynamisk stemning.

Adresse: Griffenfeldsgade 17, 2200 København N

Læs mere her.

Vinbaren Pompette naturvin forhandler burrata nørrebro
© Pompette

Pompette

Københavns muligvis mest fotograferede vinbar på Nørrebro

Midt på en stille sidegade til Nørrebrogade finder du en af Nørrebros hyggeligste facader med fine markiser og franske caféborde med flettede stole. I den fine oase holder vinbar og forhandler af naturvin Pompette til. Vinbaren har muligvis et af de billigste vin på glas, du kan opstøve på vinbarer rundt omkring i København, uden at der er gået på kompromis med hverken smag eller kvalitet. Og så må du næsten ikke forlade stedet uden at have bestilt (og taget et billede) af deres famøse burrata med lyserødt støv og blomster.

Adresse: Møllegade 3, 2200 København N

Læs mere her.

Vinbaren 20a Ravnsborggade nørrebro
© 20a Facebook

20a

Fortorvsvinbar med næsten altid fuldt hus på Nørrebro

På hyggelige Ravnsborggade finder du blandt det pulserende café- og barmiljø restaurant og vinbar 20a, hvis hyggelige og populære fortorvscaféstemning giver lyst til at blive hele aftenen – så husk at bestille bord. Stedet er primært inspireret af det franske køkken og den franske vinkælder, og med sine omkring 50 forskellige vine på glas, skulle der nok være et enkelt eller to, der vil falde i din smag. Hvis du er sulten, kan du tjekke ugens menu, hvor du altid kan finde dagens ret samt dagens fisk – eller du kan gå med et af de fine charcuterie eller ostebrætter.

Adresse: Ravnsborggade 20a, 2200 København N

Læs mere her.

Vinbar København K

Vinbaren Vinoria Lilo naturvin tapas
© Vinoria Lilo

Vinoria Lilo

Vinbar i København K med festlig stemning og nøje udvalgte naturvine

Hvis du befinder dig i området omkring Pilestræde, vil du næsten ikke kunne overse den lille, hyggelige og intime vinbar, hvor gæster og servering rykker ud på fortovet, når vejret tillader det. Her inviterer både den nøje udvalgte naturvin og de lækre deleretter til en lang aften i Indre By, og der er god grund til at blive på vinbaren aftenen ud – festen varer nemlig lige til lukketid. Om du er vinkender eller blot har mod på at begive dig ud i vinens univers, tager den altid vedkommende betjening dig gerne med om i vinbarens lokale med deres kuraterede udvalg af naturvine, så du kan blive guidet til en flaske lige efter din smag.

Adresse: Pilestræde 52, 1112 København K

Læs mere her.

Vinbaren Bottega Barlie indre by københavn K
© Bottega Barlie

Bottega Barlie

Vinbar som på et parisisk gadehjørne midt i København K

Midt blandt gamle lejlighedsbygninger på en Københavns hyggeligste hjørner finder du under de røde markiser og parasoller vinbaren Bottega Barlie, der med sine marmorborde og flettede caféstole tager dig direkte til hjertet af Paris. Om du er til naturvine eller konventionelle vine, om du er stor vinkender eller bare gerne vil nyde et forfriskende glas hvidvin, om du er til rød, hvid, bobler eller orange vin, er der vin for enhver smag – og der er ingen fine fornemmelser. Mens du er der, må du næsten ikke undgå at lade dig friste af de enkle, men smagfulde småretter.

Adresse: Fredericiagade 78, 1310 København K

Læs mere her.

Nebbiolo vinbar københavn k indre by italiensk antipasti
© Nebbiolo vinbar

Nebbiolo

Vinbar med italiensk deli i København K

Den kendte vinbar i Indre By er altid en sikker vinder, når vintørsten skal stilles. Vinbaren serverer nogle af de lækreste italienske vine i forskellige prisklasser, så der både er noget for vinentutiasterne og for dem, der blot har brug for et godt glas. Ud over at vinene får dig til at drømme dig til de italienske vinmarker, så serveres vinen også altid med lidt antipasti – præcis som i Italien – og skal sulten stilles helt, kan du rolig bestille vinbarens større antipasti-anretning, som byder på lækre italienske delikatesser. Kan du ikke få nok, kan du aflægge delien et besøg, inden du går derfra.

Adresse: Store Strandstræde 18, 1255 København K

Læs mere her.

Vinbar Østerbro

Bottega Estadio Østerbro vinbar barlie restaurant
© Bottega Estadio

Bottega Estadio 1912

Ny hypet vinbar med livemusik og deleretter på Østerbro

Den Indre By-beliggende Bottega Barlies søsterrestaurant og -spisested Bottega Estadio er blevet taget mere end godt imod, siden de åbnede op for dørene til vinbaren midt i maj 2021. Stedet serverer ikke blot gode europæiske vine – også deres menukort bestående af de lækreste hoved- og deleretter med danske, middelhavs- og latinamerikanske referencer er bestemt også et besøg på vinbaren værd. Vinbaren har desuden på udvalgte fredage livemusik, som i den grad sikrer festlig fredagsstemning. Kort sagt, et besøg værd.

Adresse: Gunnar Nu Hansens Pl. 9, 2100 København Ø

Læs mere her.

Vinbaren Beviamo italiensk østerbro
© Beviamo

Beviamo vinbar

Italiensk vinbar med styr på vinene på Østerbro

På den italienske vinbar Beviamo får du en ægte italiensk vin- og madoplevelse i hyggelige rammer. Vinbarens italienske islæt har udmøntet sig i en vinsamling, der består af en lang række italienske vine, og selvom du ikke finder noget vinkort på vinbaren, skal du ikke lade dig skræmme: Betjeningen går nemlig meget op i at guide gæsterne frem til den rette vin – og ikke mindst at udfordre erfarne vinkendere. Selvom stedet har styr på vinen, er der ingen fine fornemmelser, og kommer du blot efter et godt glas vin til en fin pris, kan du frit vælge et glas til en af de rimelige glaspriser.

Adresse: Nordre Frihavnsgade 58, 2100 København Ø

Læs mere her.

Vinbaren Pasteur økologisk vin biodynamisk vin naturvin østerbro
© Pasteur vinbar Facebook

Pasteur vinbar

Alsidigt vinkort med økologiske og biodynamiske vine samt naturvin på Østerbro

En klassiker på Østerbro er vinbaren Pasteur, hvor du nærmest uanset dine vinpræferencer kan finde en vin, der vil falde i din smag. Stedet har nemlig et usandsynligt langt og alsidigt vinkort, der består af både økologiske, biodynamiske og naturvine. Og match så gerne dit glas med et par af stedets deleretter, mens du nyder din aften i de stilfulde og autentiske rammer. Og hvis du har brug for en lille afveksling fra vinen, tilbyder vinbaren også upåklagelige og lækre økologiske øl.

Adresse: Trianglen 7, 2100 København Ø

Læs mere her.

Vinbar Frederiksberg

Vinbar Frederiksberg ny spise Frederiksberg
© Vbar

Vbar

Nyåbnet vinbar på Frederiksberg

En af de nye spillere på vinbarsmarkedet er den hyggelige vinbar Vbar på Frederiksberg. En af kerneværdierne hos Vbar er at skabe en lokal vinbar med uformel atmosfære, og det efterlever vinbaren i høj grad – det søde personale hygger nemlig om gæsterne til sokkeholderne. Vinbaren ligger et par trin ned fra gadehøjde, hvilket – sammen med den dæmpede belysning og de gamle lokalers charme – sikrer vinbaren en ekstra hyggelig stemning. Ud over vine til rimelige priser serverer vinbaren også velvalgte småretter, som akkompagnerer vinene perfekt. Byd Frederiksbergs nye sted velkommen.

Adresse: Smallegade 39, 2000 Frederiksberg

Læs mere her.

Vinbaren cork vinbar Frederiksberg
© Cork vinbar

Cork

Vinbar med privenlige torsdags-vinsmagninger på Frederiksberg

Hos vinbaren Cork får du en vinoplevelse i øjenhøjde, hvor vin-termerne bliver holdt på et niveau, hvor selv den nyeste vinkender kan være med. Vinbaren er derfor et oplagt sted, hvis du gerne vil blive klogere på vine. Et godt sted at starte er med de prisvenlige torsdags-vinsmagninger inden for forskellige druer og områder – også selvom du normalt vælger din vin efter etiketten. Men har du lyst til at udfordre dine traditionelle vinvalg, kan du også blive guidet ud i mere skøre og moderne vine.

Adresse: Henrik Steffens Vej 2, 1866 Frederiksberg C

Læs mere her.

Vinbaren sans souci fransk Frederiksberg
© Sans Souci

Sans Souci

Frederiksbergs ældste vinbar med fransk charme

En af Frederiksbergs hyggeligste og ældste vinbarer finder du på Madvigs Allé. Stedet har ligget der i mange år, og de historiske rammer giver en gennemført og kompromisløs såvel mad- som vinbarsoplevelse. Til trods for de fine og eksklusive omgivelser finder du vine til gode priser, og ønsker du flasker, hvor der er kræset ekstra for druen, kan personalet også guide dig gennem de helt gyldne dråber fra vinopmagasineringen. Tag en tur i en tidslomme, der emmer af fransk charme – og god fransk vin.

Adresse: Madvigs Allé 15, 1829 Frederiksberg

Læs mere her.