Derfor er Instagram godt for dig
© Victor Jones

Overraskende forskning: Derfor er Instagram godt for dig

Smukke selfies, stilistiske madbilleder og eksotiske rejsefotos. Instagram er berygtet for blærede billeder, men det sociale medie kan faktisk hjælpe dem, der har det svært

Instagram er fyldt med misundelsesvækkende billeder, da de fleste af os bruger det sociale medier til at vise vores liv, når det er allerbedst. Derfor er det en udbredt teori, at Instagram kan have en negativ indvirkning på nogen – i særdeleshed på dem, som har det svært.

Men nu peger ny forskning på, at det stik modsatte er tilfældet. Ifølge en undersøgelse fra Drexel University, finder mange nemlig trøst på Instagram, der beskrives som en medvirkende faktor til at komme igennem usikkerhed og depression.

De overraskende resultater er baseret på cirka 800 opslag tagget med #depression. Forskere undersøgte billedernes respons ved at studere kommentarerne og de dialoger, som de afledte.

Undersøgelsen påviste, at mange bruger det sociale medie til sundhedsrelaterede samtaler, og at Instagram-brugerne, som brugte hashtagget, støttede hinanden med opmuntrende kommentarer.

Desuden viste Drexel Universitys forksning, at det for nogen kan være nemmere at poste et billede, end at formidle følelser med ord, samt at mange anser platformen som et trygt fællesskab.

Det er formentlig de færreste, som ville beskrive Instagram som et trygt sted at være, men der er faktisk noget om snakken. Operatørerne bag det sociale medier har nemlig en funktion, som gør dem opmærksomme på brugere med seriøse på problemer.

Studiet konkluderer altså en overvægt af positiv respons på depressive brugeres opslag. Som nævnt er der samtidig mange teorier, der peger på det modsatte, men måske bevæger vi os (endelig) i en anden retning, hvor vi hepper på hinanden, frem for at kritisere?