Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Vinbaren Bottega Barlie © Bottega Barlie

Her er Københavns hyggeligste vinbarer

Hvor skal du drikke dit næste glas vin? Her er vores bud på en række af de bedste vinbarer i København.

Vinbarer er et oplagt sted at mødes med venner til en lang aften med timers snak og god vin. Vesterbro, Nørrebro, København K, Østerbro og Frederiksberg – vi har nedenfor samlet en række af de hyggeligste vinbarer, du kan opstøve i hovedstaden.

Kan jeg tage på vinbar, hvis jeg er mere til cocktails?

Fra italienske til franske og australske vine. De fleste vinbarer tilbyder vine for enhver smag. Og er du ikke så meget til vin, men i stedet foretrækker en god cocktailbar, er der alligevel grund til at overveje en vinbar. For selvom vinbarerne ikke slår sig op som deciderede cocktailbarer, serverer flere af stederne også forfriskende cocktails.

Kan jeg spise på en vinbar?

For at fuldende en aften med god vin er en lækker menu et oplagt tilvalg, og de fleste vinbarer tilbyder enten større snackanretninger eller hele menuer. Hvis du går efter noget specifikt som en vegansk restaurant, sushi eller lækre pizzaer, kan du altid bestille bord på en vinbar efter middagen. Og hvis din aften er endt med et glas vin eller to for meget, kan det også være tiltrængt at forsøde tilværelsen med en god brunch eller morgenmad dagen derpå.

Vinbar Vesterbro

Vinbaren Falernum værnedamsvej © Falernum Facebook

Falernum

Vinbarerne på Væredamsvej ligger som perler på en snor, men et sted, der er værd at fremhæve, er den lille klassiske franske vinbar og bistro Falernum, som tilbyder en intim og hyggelig vinbarsoplevelse i sine rustikke omgivelser. Hvis du er heldig, kan du klemme dig ind på en af de eftertragtede udendørs bænke, hvor du kan følge med i snakken og livet på den charmerende gade. Det er ikke kun omgivelserne, der emmer af kvalitet, det gør de på ingen måde tilfældigt udvalgte vine også, der ofte er opstøvet hos mindre og bæredygtige producenter. Den dygtige betjening hjælper dig gerne med at ramme lige det glas, der matcher dine smagsløg. For er der noget, de har styr på hos Falernum, er det vin.

Adresse: Værnedamsvej 16, 1619 København V

Book dit bord her.

Vinbaren Bevi Bevi italiensk © Bevi Bevi Facebook

Bevi Bevi

De intime rammer i den lille italienske vinbar på Vesterbro er det oplagte sted, hvis du har en aften med lækker vin tilsat en god menu i kiggerten. Vinbaren har ikke blot et fint og bredt vinkort med naturvin – herunder et stort udvalg af de famøse orange vine – også deres italienskinspirerede menu er en oplevelse værd. For blot 300 kroner kan du komme igennem en gennemført italiensk menu lige fra antipasti til dessert, og du kan selvfølgelig se frem til retter som vitello tonnato og tiramisu.

Adresse: Oehlenschlægersgade 53, 1663 København V

Book dit bord her.

Vinbar Nørrebro

Vinbaren Pompette naturvin forhandler burrata © Pompette

Pompette

Midt på en stille sidegade til Nørrebrogade finder du en af Nørrebros hyggeligste facader med fine markiser og franske caféborde med flettede stole. I den fine oase holder vinbar og forhandler af naturvin Pompette til. Vinbaren har muligvis et af de billigste vin på glas, du kan opstøve på vinbarer rundt omkring i København, uden at der er gået på kompromis med hverken smag eller kvalitet. Og så må du næsten ikke forlade stedet uden at have bestilt (og taget et billede) af deres famøse burrata med lyserødt støv og blomster.

Adresse: Møllegade 3, 2200 København N

Læs mere her.

Vinbaren 20a Ravnsborggade © 20a Facebook

20a

På hyggelige Ravnsborggade finder du blandt det pulserende café- og barmiljø restaurant og vinbar 20a, hvis hyggelige og populære fortorvscaféstemning giver lyst til at blive hele aftenen – så husk at bestille bord. Stedet er primært inspireret af det franske køkken og den franske vinkælder, og med sine omkring 50 forskellige vine på glas, skulle der nok være et enkelt eller to, der vil falde i din smag. Hvis du er sulten, kan du tjekke ugens menu, hvor du altid kan finde dagens ret samt dagens fisk – eller du kan gå med et af de fine charcuterie eller ostebrætter.

Adresse: Ravnsborggade 20a, 2200 København N

Book dit bord her.

Vinbar København K

Vinbaren Vinoria Lilo naturvin tapas © Vinoria Lilo

Vinoria Lilo

Hvis du befinder dig i området omkring Pilestræde, vil du næsten ikke kunne overse den hyggelige og intime vinbar, hvor gæster og servering ofte rykker midt ud på gaden, når vejret tillader det. Her inviterer både naturvinen og de fine deleretter til en lang aften i indre by. Og der er god grund til at blive på vinbaren, festen varer nemlig ved lige til luk. Hvis du er vinkender, kan du alliere dig med tjeneren og få lov til at se stedets udvalg af naturvine i baglokalet, så du ender med en flaske eller et glas lige efter din smag.

Adresse: Pilestræde 52, 1112 København K

Book dit bord her.

Vinbaren Bottega Barlie © Bottega Barlie

Bottega Barlie

Midt blandt gamle lejlighedsbygninger på en Københavns hyggeligste hjørner finder du under de røde markiser og parasoller vinbaren Bottega Barlie, der med sine marmorborde og flettede caféstole tager dig direkte til hjertet af Paris. Om du er til naturvine eller konventionelle vine, om du er stor vinkender eller bare gerne vil nyde et forfriskende glas hvidvin, om du er til rød, hvid, bobler eller orange vin, er der vin for enhver smag – og der er ingen fine fornemmelser. Mens du er der, må du næsten ikke undgå at lade dig friste af de enkle, men smagfulde småretter.

Adresse: Fredericiagade 78, 1310 København

Book dit bord her.

Vinbar Østerbro

Vinbaren Beviamo italiensk © Beviamo

Beviamo vinbar

På den italienske vinbar Beviamo får du en ægte italiensk vin- og madoplevelse i hyggelige rammer. Vinbarens italienske islæt har udmøntet sig i en vinsamling, der består af en lang række italienske vine, og selvom du ikke finder noget vinkort på vinbaren, skal du ikke lade dig skræmme: Betjeningen går nemlig meget op i at guide gæsterne frem til den rette vin – og ikke mindst at udfordre erfarne vinkendere. Selvom stedet har styr på vinen, er der ingen fine fornemmelser, og kommer du blot efter et godt glas vin til en fin pris, kan du frit vælge et glas til en af de rimelige glaspriser.

Adresse: Nordre Frihavnsgade 58, 2100 København

Book dit bord her.

Vinbaren Pasteur økologisk vin biodynamisk vin naturvin © Pasteur vinbar Facebook

Pasteur vinbar

En klassiker på Østerbro er vinbaren Pasteur, hvor du nærmest uanset dine vinpræferencer kan finde en vin, der vil falde i din smag. Stedet har nemlig et usandsynligt langt og alsidigt vinkort, der består af både økologiske, biodynamiske og naturvine. Og match så gerne dit glas med et par af stedets deleretter, mens du nyder din aften i de stilfulde og autentiske rammer. Og hvis du har brug for en lille afveksling fra vinen, tilbyder vinbaren også upåklagelige og lækre økologiske øl.

Adresse: Trianglen 7, 2100 København Ø

Book dit bord her.

Vinbar Frederiksberg

Vinbaren cork vinbar © Cork vinbar

Cork

Hos vinbaren Cork får du en vinoplevelse i øjenhøjde, hvor vin-termerne bliver holdt på et niveau, hvor selv den nyeste vinkender kan være med. Vinbaren er derfor et oplagt sted, hvis du gerne vil blive klogere på vine. Et godt sted at starte er med de prisvenlige torsdags-vinsmagninger inden for forskellige druer og områder – også selvom du normalt vælger din vin efter etiketten. Men har du lyst til at udfordre dine traditionelle vinvalg, kan du også blive guidet ud i mere skøre og moderne vine.

Adresse: Henrik Steffens Vej 2, 1866 Frederiksberg C

Book dit bord her.

Vinbaren sans souci fransk © Sans Souci

Sans Souci

En af Frederiksbergs hyggeligste og ældste vinbarer finder du på Madvigs Allé. Stedet har ligget der i mange år, og de historiske rammer giver en gennemført og kompromisløs såvel mad- som vinbarsoplevelse. Til trods for de fine og eksklusive omgivelser finder du vine til gode priser, og ønsker du flasker, hvor der er kræset ekstra for druen, kan personalet også guide dig gennem de helt gyldne dråber fra vinopmagasineringen. Tag en tur i en tidslomme, der emmer af fransk charme – og god fransk vin.

Adresse: Madvigs Allé 15, 1829 Frederiksberg

Book dit bord her.

Mere om Kultur? Få Costumes nyhedsbrev