© Anna Stokland

Udlandet er vilde med ny frisure inspireret af danske kvinder

Flere og flere sætter sig i frisørstolen med ét ønske: at få frisuren, der er inspireret af den skandinaviske kvinde

Hver uge florerer der nye skønhedstrends på diverse sociale medier, men nogle bliver alligevel så populære, at de holder ved i længere tid. En af disse, er en ny hårtrend, som har fået alverdens kvinder til at bede om en farveteknik, der er inspireret af den danske og skandinaviske kvinde.

Skandinavisk hårgrænse

Søger du lige nu på hashtagget #scandinavianhairline, dukker der ikke mindre end 63 millioner søgninger frem på TikTok. Mange er nemlig blevet begejstret for idéen om at få afbleget de yderste babyhår. Ved at farve babyhårene lysere, skulle det give en optisk illusion af, at hele håret ser lysere ud – uden at du har været nødsaget til at afblege alt håret. Det betyder mindre slidsom farve i dit hår. Derudover vil det afblegede hår langs hårgrænsen give en næsten glorie-lignende effekt, som indrammer ansigtet på smukkeste vis.

Grunden til, at frisuren har fået navnet skandinavisk hårgrænse på diverse sociale medier, skyldes, at man synes, det ligner den måde, lyshårede skandinaviske kvinders hår ser ud, efter at være blevet naturligt afbleget af solen gennem en lang sommer.

Vil du selv prøve effekten, kræver det et besøg hos frisøren, og at du har enten blond eller lysebrunt hår, for at kontrasten mellem det afblegede hår og dit eget bliver så naturlig som muligt.