Vi elsker Friends, vil have Orange is the New Black til frokost og ser Making a Murderer om natten ifølge Netflix
© Døde Piger Lyver Ikke / Netflix

Hvor unikke er dine serievaner?

Er du vild med thriller efter aftensmaden, og er Rachel Green og resten af vennerne dine faste sengepartnere? Så ligner du måske flertallet mere, end du tror

De seneste år har tv-formatet undergået mange forandringer. Ændringerne skyldes især streamingtjenester som Netflix, der har gjort det muligt at bestemme, hvad du vil se og endnu vigtigere: Hvornår.

Dog ændrer streamingtjenester ikke på, at du stadig må væbne dig med tålmodighed, når det gælder udgivelsen af nye Skam-afsnit, men overordnet set har seerne fået mere magt. Trods større valgfrihed, følger mange af os alligevel de samme mønstre, når det gælder streaming. Det viser en ny undersøgelse af Netflix, der har undersøgt data fra deres 77 millioner abonnenter, og måske kan du genkende dine egne og ikke så unikke streamingvaner i denne opgørelse?

Psst ... Derfor SKAL kærestepar se Netflix sammen

Ifølge Netflix' tal er vi seere blevet glade for at indrette vores egne vaner for, hvornår hvilke genrer skal ses, alligevel ligner streamingmønstre hinanden på tværs af både landegrænser og kulturer.

“Vi har givet forbrugerne magten, og det er interessant at se, hvordan nye vaner opstår, når seerne ikke er bundet til fastlagte sendeflader. Og endnu mere interessant er det at se, hvordan disse mønstre går igen blandt millioner af seere i hele verden,” fortæller Cindy Holland, Vice President of Original Content.

Komedier til morgenmaden

Ifølge Netflix er vi vilde med at se komedier til morgenmaden. 34 procent af Netflix-abbonenter ser flere kommedier omkring klokken seks om morgenen, end resten af dagen, og favoritterne er The Office og Venner.

Drama til frokost

Til frokost vælger mange af os at se dramaserier. Det er et fænomen, som gør sig gældende over hele verden, hvor de fleste foretrækker en god dramaserie mellem klokken 12 og 14. På denne tid af dagen er serien Orange is the New Black en af storfavoritterne.

Spænding og velkendte venner

Om aftenen starter vi gerne med spænding og thriller i selskab med serier som The Walking Dead, Stranger Things og Breaking Bad, og denne genre er mest populær omkring klokken 21. Dog bliver det lidt for spændende for de fleste omkring klokken 23, hvor mange derfor vælger zombier og underverdener fra til fordel for de velkendte figurer fra Venner, som synes mere passende til sengetid.

Vidensbegærlige natteravne

Er du en af dem, som nogle gange har svært ved at sove, har du måske også forsøgt dig med en lærerig dokumenter, som ikke bare giver ny viden, men også fornyet træthed? Netflix' tal viser nemlig, at dokumentarserier, heriblandt Making a Murderer, er allermest populære mellem midnat og klokken seks om morgenen. I dette tidsrum oplever dokumentargenren generelt en stigning i popularitet på 24 procent.

Psst ... Her er det nøjagtige tidspunkt for, hvornår du bør gå i seng

MERE FRA COSTUME