god4-masvino_3 © MasVino

Spisesteder i Aarhus, som du (måske) ikke har besøgt endnu

Der findes et væld af små perler i smilets by, hvor du kan få en udsøgt spiseoplevelse. Vi har samlet nogle af dem, som du måske ikke lige falder over, men som bestemt er et besøg værd.

god4-masvino_3 © MasVino
1 / 8

Masvino

Den skjulte tapasperle i en baggård i Aarhus Midtby er bestemt et besøg værd. Ud over den venlige og personlige betjening er de hyggelige lokaler med dæmpet belysning og lys med løbende stearin de oplagte rammer for timevis af snak. Og selvom stedet har et bredt udvalg af vine, er der intet snobberi over den, så du kan læne dig tilbage og lade det søde personale finde en vin, der passer til din smag. Snyd ikke dig selv for menukortet med lækre deleretter, hvor du finder alt fra friskskåret charcuteri til andre velsmagende små retter med råvarer i sæson.

Læs mere her.

Brocolli-bab © Morten Berggreen
2 / 8

Kolo

Kolo er frirummet, hvor du får en autentisk kolonihave-oplevelse midt i hjertet af Aarhus. Med den afslappede stemning, rustikke indretning, lækre naturvine og de velsmagende deleretter får du en hyggelig og helt nede på jorden spiseoplevelse – næsten som sad du ude i dit kolonihavehus. Og så har stedet en anderledes og virkelig lækker vegetarisk brunch, som du ikke må snyde dig selv for, hvis du vil prøve noget andet den traditionelle.

Læs mere her.

84553875_980115729050628_5731888015496708096_n © Hantwerk
3 / 8

Hantwerk

Direkte ud til havet i fiskerihavnen finder du en stor, rustik lagerlignende bygning, der gemmer på det lækre mikrobryggeri Humleland. Stedet er særligt kendt for sit egetproducerede udvalg af sodavand og specialøl på fad, hvor den søde betjening selvfølgelig giver dig lov til at smage dig frem til den rigtige øl. Hertil findes et væld af lækre småretter lige fra østers til tatar, som egner sig formidabelt som tilbehør til øl.

Læs mere her.

Faour_list_menu-1 © Faour
4 / 8

Faour

Faour har muligvis Aarhus blødeste og bedste fladbrød og de mest crispy og lækre falafler. Menuen byder på palæstinensisk mad med inspiration fra det tyrkiske og libanesiske køkken, hvor farver, smag og det fine porcelænsservice, du får serveret din mad på, giver en gennemført mellemøstlig spiseoplevelse. Og så kan du altid forvente et smil fra det søde personale, der gerne vejleder dig igennem de forskellige dele af deres lækre mezze.

Læs mere her.

IMG_9806 © Vin Danmark
5 / 8

VinDanmark

Hos VinDanmark får du en aften, hvor der ikke mangler noget. Både den spanske tapas og fisketapassen serveres med det lækreste brød, som du får mere af, hvis du spørger. Her skænker du selv vin i selvbetjeningsbaren til en beskeden pris på 45-60 kroner glasset. Placeringen på fiskerihavnen og den rustikke indretning danner rammen for en hyggelig aften fyldt med vin.

Læs mere her.

IMG_0889 © S'vinbar
6 / 8

S'vinbar

Hos butik og vinbar S'vinbar får du altid en personlig og engageret betjening af folk, der ved, hvad de snakker om. Der er styr på vinen, men også plads til de mindre vin-nørdede, der blot ønsker et godt glas. Særligt i weekenderne og på solrige dage er der godt proppet og stemningen, der nærmest rykker ud på vejen, er i top. Hvis du ønsker en bid til din vin, har stedet delikate oste- og charcuteri-anretninger.

Læs mere her.

Screen-Shot-2020-07-06-at-17.29.35 © OliNico
7 / 8

OliNico

Hos en af Aarhus mindre spisesteder får du en af de bedre spiseoplevelser, især hvad angår moules frites og fish n' chips. De to klassikere er på menuen hver dag sammen med en håndfuld andre faste retter, men ellers skifter restauranten sin prisvenlige 3-retters menu ud hver dag. Og du kan med fordel bestille menuen to-go, hvis du ikke når at få plads på en af restaurantens 20 siddepladser, der minder om et europæisk landkøkken.

Læs mere her.

97531295_3319128344778350_108934505363931136_n © Klassisk 65
8 / 8

Klassisk 65

På den fine lille bistro får du altid en god og vedkommende oplevelse i det franske landkøkken, hvor din peberbeuf tilberedes, din tatar røres og din crêpes suzette flamberes ved bordet. De tætte og intime omgivelser indendørs og den franske fortorvscafé-stemning udendørs giver dig en hyggelig og autentisk fransk aften. Rent gastronomisk får du en oplevelse for både øje og smagsløg. Der er kvalitet og stil over bistroen, der selvfølgelig også tilbyder en ad libitum cava-brunch.

Læs mere her.

Mere om Kultur? Få Costumes nyhedsbrev