Derfor vælger nogle kvinder smertefulde sko

Selvom vi alle kender følelsen af ømme føder, viser et nyt studie, at særligt en type kvinde har tendens til at vælge de smertefulde sko

Efter en lang dag på kontoret eller efter en våd aften i byen kender du nok følelsen af, at fødderne værker og er trætte. Og du er langt fra den eneste som har det sådan, fordi en undersøgelse foretaget af skokæden Long Tall Sally viser, at hele 90 % af 3.000 adspurgte kvinder i USA ejede mindst et par smertefulde sko.

Denne viden kommer nok ikke bag på de fleste, men undersøgelsen viste også et andet og mere overraskende fænomen: At særligt én type kvinde har tendens til at vælge mere smertefulde sko end andre!

Nemlig kvinder med store fødder, som har en tendens til at vælge sko, der ikke passer ordentligt. Ifølge undersøgelsen valgte hele 63 % af de kvinder, der bruger en størrelse 40 i sko, at købe sko i størrelsen mindre, fordi udvalget af sko var bedre, end når skostørrelsen skulle op i en 40 og opefter.

Psst ... Undgå ømme fødder med disse 10 flotte og flade par sko

Dog afslører undersøgelsen også, at det ikke kun er kvinder med store fødder, der kommer til at købe sko i forkerte størrelser. Hele 32 % af alle de adspurgte kvinder svarede, at de ejede et par sko, som ikke passede, men at skoen simpelthen havde været for smuk, til at de kunne lade være med at købe den.

Her på Costume må vi også indrømme, at vi godt kender til skodilemmaet ved at eje et par sko, som ikke liiige passer, men som virkelig forskønner skohylden derhjemme.