Costume-redaktionen håber, du får en fantastisk og stilfuld sommer.

12 tips til din sommer

Se, hvordan du får holdbar makeup i solen, hvad du skal bade i, og hvor du skal feste

Badedragt og makeup

Jubii, sommeren er endelig kommet. Costume vil gerne ønske dig god ferie med 10 tips til, hvordan du får en endnu skønnere sommer.

1: Strandstil
Så er det tid til at hoppe i de blå bølger og vise din nye badedragt frem.

Badedragt fra 3.1 Phillip Lim til 1.899 kr. hos Youheshe.com og badedragt fra Topshop til ca. 260 kr. hos Topshop.com.

2: Holdbar makeup i solen

Pureness oil-control blotting paper fra Shiseido til 160 kr for 100 stk.
Brug lette og transparente foundations - gerne i form af en farvet dagcreme. En farvet dagcreme er lettere end en foundation og vil ikke skøjte rundt oven på huden, når du har det varmt. Brug matterende servietter, hvis din hud skinner. De absorberer den overskydende fugt i din hud og matterer huden uden at efterlade pudder. De er også gode til at bruge på øjenlågene, inden du lægger din øjenskygge - det får din øjenmakeup til at holde sig på plads. ### Duft og fest

3: Sådan holder din duft bedre

Daisy garland Edt 50 ml. fra Marc Jacobs til 455 kr.
Alkohol i parfumer og cremer kan i kombination med solen forårsage pigmentforandringer i din hud. Derfor er det en god idé, hvis du påfører duften bag dine ører eller i din hårgrænse i nakken. I hårgrænsen holder duften også endnu længere end på huden. Du kan også vælge en alkoholfri duft.

4: Trailerpark Festival
Sæt kryds i kalenderen 30. og 31. juli og 1. august, hvor der er Trailerpark Festival i København. Musik- og kunstfestivalen er arrangeret af Artrebels, og den foregår i Copenhagen Skatepark. Du kan blandt andet høre Fallulah, Vinnie Who og Rosa Lux.
En billet for alle tre dage koster 300 kr. Se mere på Trailerparkfestival.com. God fest.

Kjole og drink

5: Se min kjole
Sommertid er kjoletid, og denne kjole kan du både bruge på varme sommerdage med flade sandaler og på festlige sommeraftener med et bælte i taljen og chunky sko. Smart.

Kjole fra Stine Goya til 2.000 kr.

Kjole fra Stine Goya til 2.000 kr. hos Stinegoya.com.

6: Forfriskende juice
Lav en forfriskende juice med hindbær og ingefær. Blend 100 gram frosne hindbær, 10 gram ingefær, 100 gram sukker og 2 deciliter vand. Sigt blandingen gennem en fin sigte. Psst, Du kan forvandle din juice til en cocktail ved at tilsætte gin eller cava.
Opskrift af Jasper Kure, kok og ejer af Restaurant Orangeriet i Kongens Have i København.

Solbeskyttelse

7: Beskyt din hud

Solspray spf 20 Derma til 90 kr.

Solspray spf 20 fra Derma til 90 kr.
Du ved det jo godt. Du skal huske solcremen. Den beskytter din hud mod solens UVA- og UVB-stråler, der ødelægger din huds elasticitet og fremskynder dens ældningsproces. Uden solcreme kan du også få solskader som pigmentforandringer og sprængte blodkar. Men værst af alt kan solen være skyld i hudkræft. Jo lysere din hud er, jo højere faktor skal du bruge, men brug aldrig mindre end faktor 15 hverken på krop eller ansigt. Forny beskyttelsen hver anden time eller oftere, hvis du har været i vandet eller sveder.

8: Forbrænding... av
Selvom du jo godt ved, at du skal bruge masser af solcreme med en høj faktor, så du ikke bliver forbrændt, kan det desværre godt ske alligevel. Når du er blevet skoldet, er din hud blevet dehydreret, og derfor skal du sørge for at fugte den hele tiden. Hæld kold mælk på en forstøver, og spray den på det forbrændte område. Mælkesyren beroliger huden, og den kolde mælk dulmer rødmen.

Aloe vera gel repair fra Avivir til 100 kr.

Aloe vera gel repair fra Avivir til 100 kr.
Du kan også bruge et aloe vera-produkt. Det er en mikrakelplante, som både køler, fugter og modvirker betændelse. ### Sko

9: Festsko
Er du så heldig at skulle til bryllup eller en anden sommerfest, så træd op i de høje stiletter.

Sko fra Camilla Skovgaard til 2.690 kr. hos Stylepaste.com.

10: Flade sandaler
Hvad enten du skal gå rundt i New Yorks varme gader, eller du skal gå til stranden på Mallorca, så er et par flade sandaler et must.

Sko fra Topshop til ca. 260 kr. hos Topshop.com.

Udstilling og rejser

11: I love you

Yigal Ozeri - Jessica and Adam in the Park
39 internationale kunstnere iscenesætter kærligheden i alle dens afskygninger i udstillingen I Love You på Aros. Fra romantik, lidenskab og begær til smerte, magt og had. Udstillingen er helt sikkert et besøg værd, og den løber til 12. september.
Aros, Aros Allé 2, Århus.**12: Turen går til...**
Går din ferie til Berlin, London, New York, Tokyo, San Francisco, Paris, Barcelona, Saint Tropez, Lissabon eller Danmark? Find rejseguides til din ferie på Costume.dk/rejseguides. Costume ønsker dig en faboulous sommerferie.