Balenciaga har fundet deres nye kreative direktør

Vetements-designeren Demna Gvasalia træder i Alexander Wangs fodspor som den nye kreativ direktør for modehuset Balenciaga

Overraskende valg

Navnet Demna Gvasalia klinger måske ikke ligeså velkendt, som Balenciagas tidligere kreative direktør, Alexander Wang. Den georgianske designer er da heller ikke ligeså berømt som sin forgænger, men ikke desto mindre et åbenlyst talent, der ikke bare er den kreative drivkraft bag mærket Vetements, men også har arbejdet for blandt andre Louis Vuitton og Margiela. Nu, få dage efter Alexander Wang viste sin sidste kollektion for Balenciaga til Paris Fashion Week, kan Demna Gvasalia desuden kalde sig kreativ direktør for modehuset.

Læs alt om Alexander Wangs afgang fra Balenciaga her

Måske overraskende – taget de problemer, det angiveligt gav for Alexander Wang – fortsætter Gvasalia sideløbende med sin højtstående stilling hos Balenciaga med at designe for sit eget brand, Vetements. Dog har såvel Balenciaga som Vetements hjemme i Paris, hvorfor Gvasalia slipper for at pendle mellem New York og den franske modeby, hvilket ifølge Vogue.co.uk var det helt store issue for Wang.

Demna Gvasalia, ny kreativ direktør hos Balenciaga

Avant-garde Balenciaga?

En anden årsag til hævede øjnbryn over valget af kreativ direktør er, at Demna Gvasalia, især takket være sin tid hos Margiela, ofte bliver kædet sammen med en avant-garde-inspireret æstetik. En æstetik, som eftersigende skal gøre Balenciaga mere eksklusivt efter den mere tilgængelige, underspillede Wang-æra.

En unik tilgang

”Jeg er glad for at byde Demna Gvasalia, en kraftfuld stemme i vor tids kreative verden, velkommen som kreative direktør hos Balenciaga,” udtaler François-Henri, CEO i Kering, som ejer Balenciaga, og fortsætter: “Demna Gvasalia besidder en unik tilgang til professionen præget af sociologiske observationer af garderobens essentielle bestanddele, og måden hvorpå han (Gvasalia, red.) forbliver ydmyg og fokuseret i sit kreative arbejde. Jeg er overbevist om, at han vil lede Balenciaga mod en succesfuld fremtid.”

På Costume venter vi allerede spændt på, hvilke sikkert smukke kreationer, vi får at se til marts, hvor den første Balenciaga-kollektion med Demna Gvasalia ved roret ser dagens lys.

Psst ... Costumes moderedaktør havde et crush på Vetements sidste måned – se hvad her