Cara Delevingne stopper som model

Catwalken bliver skiftet ud med filmlærredet i fremtiden. Læs hvorfor supermodellen er færdig med mode, og hvad fremtiden byder på her

Cara Delevingne har været modeverdenens it-girl de sidste par år og har domineret catwalken hos blandt andet Fendi, Lanvin og Stella McCartney de sidste fire år. Hun har været kampagnemodel for alt fra Burberry, Mulberry, Dkny og Topshop til Chanel, men modellivet er historie nu i følge modellen selv.

I et åbent og ærligt interview med britiske The Times udtaler Cara Delevingne: "Jeg er færdig med modelarbejde. Modelarbejdet fik mig til at føle mig helt tom efter noget tid. Det fik mig overhovedet ikke til at vokse som person. Og jeg glemte helt, hvor ung jeg var … Jeg følte mig så gammel."

Den britiske model fortæller også, hvordan de konstante krav fra modebranchen tærede på hende fysisk og psykisk og fik Cara Delevingne til at hade sig selv og sin krop.

Cara Delevingne er aktuel i den nye film Paper Towns

I interviewet udtrykker hun desuden sin foragelse overfor modebranchens sexualisering af unge modeller og fortæller, hvordan hun flere gange som ny i modelverdenen følte sig presset til at sige ja til seksuelle poseringer og letpåklædte billeder. "Det er forfærdeligt og ulækkert," udtaler den populære model og skuespiller.

Så nu siger modellen farvel til modeverdenen, for har hun endelig fundet sin rette plads i en anden branche: på det hvide lærred, hvor hun senest er aktuelt i filmen Paper Towns. Cara fortæller: "Jeg har genvundet respekt for mig selv på en underlig måde, og jeg føler virkelig, at jeg hører hjemme på filmsettet."

Og det ser ikke ud som om, Cara Delevingnes karriere går i stå grundet et farvel til catwalken, for allerede nu har hun tre kommende film, der alle har premiere i år.