En dag med designeren

Tag med Costume bag scenetæppet til Baum und Pferdgartens modeshow og mød designduoen bag det danske brand

I torsdags var Costume med backstage, da Baum und Pferdgartens feminine og eksklusive printunivers rullede over catwalken i Parpirhallen i København.

Denne gang var designerne, Rikke Baumgarten og Helle Hestehave, inspireret af nordafrikanske håndværk med mønstre fra tæpper og tekstiler. Mønstre, der i kollektionen gik fint i spænd med næste sæsons store 70’er-tendens, og var fyldt med masser af lækkert ruskind, taljebælter og rullekraver.

11:58

Vi er landet på Papirøen foran den store papirhal, hvor Baum und Pferdgarten i år afholder deres show. I døren bliver vi modtaget af PR manager Christian Skytt-Hansen, der viser os ind i den store hal, hvor showet skal foregå. Papirhallen er enorm flot med rå murstensvægge og et loft af massivt mørkt træ, hvorfra der hænger et hav af de fineste store lyspære.

Der er små tre timer til showstart, og podiet vrimler med lyd- og lysfolk samt seating-piger, der senere skal vise gæsterne hen til deres pladser. Alle kæmper en kamp for at få catwalken snorlige og farer rundt på podiet, hvor der også står en stor orange kran omgivet af spotlyset fra de mange elpærer.

Det minder på mange måder om Hovedbanegården mit i myldretiden. Dog bliver den lidt kaotiske stemning hurtig omgivet af en enorm ro, da lyden af en guitar og en mandestemme begynder at flyde ud af højtalerne. Den fløjlsbløde stemme tilhører Jesper Madsen, også kendt som Echo Me, der er ved at teste lyden, inden han skal spille akustisk under showet.

12:23

Vi bevæger os om backstage, hvor AW15-kollektionen hænger klar, og et stort team af makeupartister fra Mac er ved at gøre klar til modellernes ankomst.

Blandt tøjstativer og rekvisitter går Helle Hestehave, den ene halvdel af designduoen, og retter, damper og stryger hvert enkelt item til perfektion. Stemningen er spændt, men også enormt rar, og der bliver jævnligt delt kram ud mellem ”Baum-familiens” mange medlemmer.

12:30

De første modeller melder deres ankomst, og bliver straks sendt i makeuppen, hvor ansigt, hår og negle gøres klar.

13:03

Udenfor vinduet falder sneen stille, mens de første kostumeprøver er i gang. Her klæder Helle Hestehave og Rikke Baumgarten modellerne på og retter hvert enkelt look til.

13:28

Ved catwalken står Helle og Rikke og snakker. “Det er fandme flot!” hvisker en tydeligt spændt Rikke Baumgarten, mens Helle nikker, og vi kan kun give de to designere ret.

Vi spørger ind til kollektionen, som i år er inspireret af Nordafrika og især den marokkanske storby Marrakech. I byen ligger Yves Saint Laurents yndige blå hus med karrygule vinduer, Majorelle Garden. Farverne går igen i Baum-kollektionen sammen med safarilooket, som Yves Saint Laurent var den første, der tog til sig. “I Baum har vi altid fokuseret meget på tekstiler, især i form af print, men denne gang er vi gået mere op i teksturen af tekstilet, og har derfor blandt andet brugt både blonder og uld.”

Vi spørger til valget af papirhallen som location og Helle svarer: “Vi forsøger at hylde det uperfekte, og papirhallen er enormt smuk og rå på den uperfekte måde, lidt ligesom kollektionen, der heller ikke er perfekt. Vi har blandt andet masser uafsluttede bånd og kanter på nogle af vores item.”

14:00

Modellerne hopper i deres stiletter, og der gøres klar til gangprøve, som er en slags generalprøve på showet.

Og nu bliver tanken bag hele kollektionen tydelig: De smukke modeller iført det uperfekte tøj (som nu i vores øjne ser ret perfekt ud), bevæger sig stille hen over catwalken til de fine toner fra Jesper Madsens akustiske og derved uperfekte optræden i den gamle fabrikshal.

De to designere står roligt og sender hinanden små anerkendende nik, mens de rocker med til musikken.

14:25

Med kun en halv time til showstart er det tydeligt, at pulsen er høj hos de fleste, og en intens stemning har spredt sig. Mens adrenalinen pumper, rettes de sidste ting, og den orange kran, der nu står i siden af rummet, bliver hurtigt dækket til, inden de to designere giver besked om, at dørene kan åbnes. Ligesom sneen, daler roen mere og mere ned over det spændte crew, som nu er klar.

15:33

Dørene åbnes og det vælter ind med velklædte folk.

15:15

Lyset dæmpes, og de første toner fra guitaren breder sig i den fyldte papirhal. Modellen Kirsten Liljegren, der åbner showet, træder ud på podiet. Showtime!