Sand: Interview med parret bag designsuccesen

Costume møder Lene og Søren Sand i deres palæ på Bredgade få timer før det eksklusive Sand-show løb af stablen i parrets bolig til CPHFW

© Cphfw
1 / 4

Costume.dk møder en regnvåd eftermiddag midt i modeugen op foran en gammel, majestætisk bygning på en af Københavns mest eksklusive adresser midt på Bredgade.

Det er ikke til at se ude fra, men den hvidkalkede bygning summer af travlhed, og de sidste hektiske forberedelser før aftenens modeshow er i fuld gang. Lene og Søren Sand, parret bag den danske designsucces Sand Copenhagen, har nemlig for første gang i to år valgt at holde show under modeugen – og at holde showet i intime rammer i deres palæ i hjertet af København.

Læs med her, hvor Lene og Søren Sand mindes starten på deres modeeventyr og fortæller om den nye AW15-kollektion. Se samtidig vores favoritlook fra det personlige show under CPHFW.

Meant to be © Cphfw
2 / 4

Meant to be

“Så du loftet?” spørger Lene Sand smilende, og viser ind i en af de store stuer med et smukt stukloft.

I hver sin ende af de høje lofter er der to sæt initialer: I den ene ende kan man skimte bogstaverne SS på stukloftet, mens bogstaverne LS står skrevet i den anden ende. SS som Søren Sand og LS som Lene Sand. Initialerne havde husets oprindelige ejere i sin tid ladet indgravere i loftet, og som Lene Sand forklarer, gav det hende og manden, Søren Sand, seriøse kuldegysninger, da de opdagede dén lille detalje ved deres nye bolig.

Sand-værdier

Vi har sat os på de gyldne stole, der er placeret langs stuernes vægge, og som senere på aftenen skal huse de særligt udvalgte gæster til aftenes show. “Når man sidder her i et lokale som dette, så kommer jeg til at tænke på dengang vi startede op - det var nemlig også i vores private bolig. Vi havde en stor villa, og så havde vi klippeborde og symaskiner i stuen – og så måtte vi pakke det hele væk, hvis vi fik gæster,” fortæller Lene Sand om dengang, hun og Søren Sands brand stadig var purungt. ”Dengang brugte vi udelukkende naturmaterialer. I 70'erne var det skind, silke, uld og bomuld – og det har vi egentlig fastholdt,” forklarer Søren Sand om de værdier, designerduoen har ført videre fra begyndelsen på Sand-eventyret i starten af 80’erne.

En intim oplevelse © Cphfw
3 / 4

En intim oplevelse

Lene og Søren Sand er ikke bare parret bag et brand, der i dag forhandles i 32 lande verden over. Også privat danner Lene og Søren Sand par:

“Det også er derfor, vi er, hvor vi er i dag: Fordi vi har kunnet bruge hinanden og støtte os til hinanden. Vi er vokset op sammen,” fortæller Lene Sand.

I aften har parret valgt at invitere en udvalgt skare af modeelskere ind i deres private sfære.

Det er godt nok ikke i de højloftede lokaler på Bredgade, at parret normalt residerer, men det er stadig en overraskende intim måde at holde modeshow på – især når man tænker på, at sidste gang Sand Copenhagen holdte modeshow i København, var det på rådhuset med mellem 600 og 700 gæster.

Starten på en trend

”Da vi købte huset, tænkte vi, at vi kunne lave noget fantastisk i stuerne. Sidst var der 600-700 gæster, nu kommer der 50-60 gæster, og jeg tror, det bliver en større oplevelse for både dem og os,” fortæller Søren Sand om aftenens intime modeshow og fortsætter:

”Jeg tror, at det er en ny trend, at man er lidt tættere.”

Faktisk mener parret, at aftenens show bliver en større oplevelse for dem, end for de heldige gæster:

“Vi har arbejdet med kollektionen i seks måneder, så det er jo stor oplevelse for os at se tøjet bevæge sig og bare tænke 'wow det er lækkert',” fortæller Søren Sand.

Sexede 70'er-vibes © Cphfw
4 / 4

Sexede 70'er-vibes

Og nu kan vi beundre billederne af Sand Copenhagens seneste kollektion. En kollektion, som oser af sexede 70'er-vibes:

“Det er 70’erne – vores egen tid, vores undgom. Det har været virkelig nemt at lave den her kollektion, har du tænkt på det?” spørger Lene Sand smilende sin mand, der bekræfter, at parret har været på sikker grund med denne kollektion og forklarer, hvordan de især har fundet inspiration i 70’ernes idoler som David Bowie og Jane Birkin.

“Hun er sexet, en slags lolita. Meget feminin, men også rocket. Det kan godt være, det er mig selv fra dengang i 70’erne,” fortæller Lene Sand om den type kvinde, kollektionen er inspireret af.

Brandets dna

”Vi har vores dna og en bestemt måde at fortælle vores historie og forholde os til trends på. Det er vigtigt at have den der kontinuitet i forhold til kunderne og være loyal overfor det man står for,” svarer Søren Sand til spørgsmålet om, hvordan parret fornyer dem selv og deres brand.

”Hvis man holder af mode og holder af den puls, der er, så kan man ikke lade være med at følge med,” uddyber Lene Sand før Søren Sand afslutter:

“Det er lige så naturligt for os, som det er at trække vejret.”

Psst ... Læs også med her, hvor vi guider dig til, hvordan du skridt for skridt kan få looket som de smukke modeller fra showet.

Mere om Modeuge? Få Costumes nyhedsbrev