Kom af med krøller og folder uden et strygejern med denne guide 

© Nargis Magazine

Sådan stryger du dit tøj – uden et strygejern

Glem alt om det tunge strygejern, og lad dig i stedet inspirere af 5 nemme tips til, hvordan du kan få helt krølfrit tøj

10. september 2016 af Diana Bjerregaard Kristensen

Hvis du også er glad for skjorter, kender du sikkert godt dilemmaet – de skal stryges, og det er besværligt at finde det tunge strygejern frem sammen med strygebrættet, før du skal afsted om morgenen.

Derfor giver vi dig fem anderledes og nemme tips og hacks til, hvordan du får krølfrit tøj ved hjælp af ting, du har lige ved hånden.  

Stryg dit tøj uden strygejern, Frederikke Sofie
© Vogue China

1. Brug et glattejern til dine skjorter

Imens du alligevel glatter dit hår om morgenen, kan du med fordel også bruge glattejernet til at udglatte særlige steder på din skjorte, for eksempel krave, manchetter, rundt om knapperne og ved sømmene. Nemt og tidsbesparende!  

2. Brug din hårtørrer til hverdagskjolerne 

Et overfyldt skab medfører ofte krøllede kjoler, men det er der heldigvis råd for – også, hvis du ikke har et strygejern. Brug i stedet din hårtørrer og blæs varm luft tæt på stoffet – men uden hårtørreren rører kjolen. Det virker bedst på viscose og strik. 

3. Put dine bukser i tørretumbleren med et fugtigt håndklæde 

Jeans kan holde til meget, og bliver også ofte behandlet mere hårdhændet end det meste andet tøj. Hvis dine jeans har ligget krøllet sammen på gulvet, kan du putte dem i din tørretumbler sammen med et håndklæde, som du gør lidt vådt. 15 minutter i medium varme, og dine bukser er helt udglattede.  

4. Hæng dine cocktailkjoler uden for badet

Dine fine silkekjoler tager sig bedst ud, hvis de dampes før byturen. Det gør du ved at hænge kjolen uden for badet, lukke døren uden udluftning og tage et varmt bad. Når du kommer ud fra dit varme bad, vil din kjole være klar til at hoppe i.

5. Brug din tekande til det super delikate

Når det gælder noget småt og delikat, som for eksempel et silketørklæde, er tekanden din bedste ven. Bring vand i kog, hæld det ned i din tekande, og hold den henover og damp de små problemområder.    

Måske er du interesseret i ...

Gør som 24.000 andre

Seneste