Læs her, hvordan du let kan fjerne makeuppletter fra tøj.
© Anna Stokland

Sådan fjerner du alle typer makeup fra tøj

Har du brug for et par tips til, hvordan du lettest fjerner makeup fra tøj? Med disse simple metoder kan du få bugt med selv de mest drilske makeuppletter på tøj, lige fra læbestift og foundation til mascara.

Hvordan får man makeup af tøj?

Uheldet har været ude, og du har spildt makeup på din yndlingssweater eller dit par favoritjeans.

Har du tidligere forsøgt dig med at fjerne makeuppletter på tøj, har du nok hurtigt opdaget, at netop denne typer pletter kan være særdeles genstridige. Det er ikke bare irriterende, men kan også blive et dyrt problem i længden, hvis du gang på gang skal udskifte dit yndlingsitem i garderoben eller skal ty til det lokale renseri for at få fjernet pletterne.

Men før du gør det, så kan du med fordel forsøge dig med en af nedenstående metoder til at fjerne makeuppletter fra tøj – og måske redde din yndlingsbluse helt selv.

Fjern læbestift fra tøj

Din røde yndlingslæbestift ser perfekt ud på læberne, men er knapt så flatterende på din hvide skjorte. Har uheldet været ude, er her et simpelt tip til, hvordan du let kan fjerne læbestift fra tøj – og kun ved brug af ting, du måske allerede har derhjemme.

 1. Dyp makeuppletten i sødmælk, der opløser fedtstoffet i læbestiften, og vask herefter tøjet på 60 grader, hvis det kan tåle det.
 2. Hvis tøjet kun kan tåle 40 grader, skal pletten duppes med ufarvet opvaskemiddel. Lad det virke i 5-6 timer, og vask derefter tøjet efter anvisningen.
 3. Er der stadig lidt restfarve, så gnid forsigtigt med husholdningssprit, når tøjet er helt tørt.

Sådan fjerner du pudder, rouge og øjenskygge fra tøj

For al puddermakeup – ansigtspudder, rouge og øjenskygge – gælder det, at du ikke skal prøve at børste pletten af tøjet med fingrene, da makeuppen blot udtværes. I stedet kan du bruge denne metode, der let fjerner makeuppletten fra tøjet ved hjælp af en hårtørrer og et par strømpebukser.

 1. Blæs pudderet væk med kold luft fra din hårtørrer.
 2. Hvis der sidder rester tilbage, så snup et par nylonstrømpebukser, og kør dem let henover for at fjerne det overskydende. Samme trick gælder for rouge og øjenskygge.
Sådan fjerner du læbestift og pudder fra tøj.
© Anna Stokland

Fjern pletter fra flydende makeup

Har din foundation sat sig som en stor plet på dit tøj, kan du ved hjælp af en kniv og en isterning hurtigt fjerne den.

 1. Tag en kniv, og skrab forsigtigt al overskydende makeup. Derefter skal du bruge en isterning, som du kører over pletten indtil den begynder at smelte.
 2. Koldt vand hjælper med at løfte pletten, og ved at bruge en isterning, kan du målrette pletfjerningen.
Sådan fjerner du selvbruner og andet makeup fra tøj.
© Anna Stokland

Sådan fjerner du eyeliner og mascara fra tøj

Eyeliner og mascara er noget af det værste at få på tøjet, for den dybt sorte plet kan være svær at maskere. Prøv dog dette trick, der burde fjerne den værste makeupplet fra tøjet.

 1. Tilfør en lille smule oliefri makeupfjerner på en vatrondel, og dyp det forsigtigt på pletten.
 2. Derefter skylles pletten med koldt vand, for at bortrense resterende makeupfjerner.

Fjern selvbruner fra tøj

De fleste, der har forsøgt sig med selvbruner, har nok også mindst en gang prøvet at ende op med en stor, orange plet på noget lyst tøj. For at fjerne selvbruner fra tøj kan du bruge denne metode, der burde fjerne pletten hurtigt.

 1. Gør makeuppletten våd ved brug af koldt vand.
 2. Brug derefter en ren makeupsvamp og en lille smule opvaskerens, og gnid forsigtigt på pletten med selvbruner.