Ciff © costume.dk

Modeuge: Stilen til foråret bliver feminin med overskud til smil

Se, hvordan forårs og sommermoden 2011 bliver ifølge de danske designere

Ciff

Ciff

Sæbebobler svævede ned over modellerne ved afslutningen af showet ved Copenhagen International Fashion Fair, Ciff. Et show, der sagde farvel til denne sæsons hang til gråt. Modellerne på podiet i Bella Center var klædt i eksotisk mønstrede badedragter med dyb rygudskæring, tunikaer og kjoler i flydende silhouetter og dybe farver som græsgrøn og lilla. Et 1960’er inspireret look i pudrede pasteller med små cardigans og A-formede nederdele var mikset med strømpebukser i neongul og shocking pink. Indimellem afløst af enkelte sorte looks. Maxikjolen, leggings, striber og kilehæle var gengangere fra tidligere sæsoner.

Yde

Yde

Ole Yde
© Copenhagen Fashion Week

Delikat og drømmende. Designeren bag Yde, Ole Yde, omdannede banketsalen på Københavns rådhus til et florlet feminint univers. Modellerne var klædt i korte cocktailkjoler, pencilskirts og lette skjorter i bomuld, silke, tyl, blonde og chiffon pyntet med volanter, sløjfer og overdimensionerede rosetter. Med tilbageskrabet løst hår og øjne, der var sminkede hvide, skridtede modellerne også ned af catwalken i smukke gulvlange aftenkjoler med lag på lag af tyl og silke. Farvepaletten spændte fra sort til hvid og creme over i sarte pasteller som lyserød og blå. ### Cph Vision

Cph Vision

Cph Vision
© Copenhagen Fashion Week

Gefionspringvandet lagde majestætiske rammer til Cph Visions bud på sommermoden 2011. Vinkende og smilende modeller i romantiske silkeskjorter, knæstrømper og nudenuancer dansede ned ad asfalten ved showets indledning. Senere bød showet på et mere minimalistisk look, for eksempel i en løs, sort buksedragt til midt på knæet og enkelte elementer i sort læder. Længderne spændte fra ultrakorte shorts til gulvlange kjoler. Nuancer af army, nude, hvid, camel og sort var gennemgående, og print i varme jordfarver gik igen.

Rützou

Rützou

Rützou
© Copenhagen Fashion Week

Kjoler, korte jakker og bukser dominerede på catwalken hos Rützou. Kjolerne var knælange, draperede, åbne i ryggen og i både silke og tynd velour. Brugbare både til fest og hverdag. Kollektionen var holdt i lyse pudderfarver over blå, lavendel, sort, gylden og en enkelt kjole i gråligt ruskind. Der var en del print på silke, og som noget nyt for Susanne Rützou, var der i denne kollektion mange blonder på catwalken på Rådhuset - både på bluser og lange bukser. Modellerne havde brede korsetlignende bælter i taljen og lange guldkæder om halsen og over skuldrene.

Fakta

Fakta

Modeugen begyndte onsdag 11. august og varer til og med søndag 15. august.

44 shows fylder showskemaet ud. I år lægger København også catwalk til fire norske og tre svenske shows, blandt andet svenske Stylein.

Københavns modeuge har eksisteret siden 1964, hvor den oprindeligt var opvarmning til Herning Fair i Herning Messecenter.

København afholder modeuge to gange om året. Næste gang i februar 2011.