Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Loafers til damer 2021 © Anna Stokland

Her er de største skotendenser, der vil dominere foråret og sommeren 2021

En ny sæson er lig med nye skotrends, og en generel fællesnævner for denne sæsons tendenser er et komfortabelt, men samtidig stilfuldt udtryk. Få overblikket over sæsonens skotendenser her.

Med foråret og sommeren følger ikke blot længere og lysere dage, men selvfølgelig også en ny sæson for skotendenser. Mens tøjet i sæsonens SS21-kollektioner bærer præg af en vild og meget farverig palette, omfatter forårets og sommerens skotendenser ligeledes en bred vifte af modeller, der tæller alt fra skoklassikere som retro-lignende sneakers og ballerinasko til de mere anderledes og quirky tendenser som clogs og plateau-klipklapper.

Én fællesnævner er dog at spore blandt skotendenserne i SS21-kollektionerne: Et generelt komfortabelt og afslappet udtryk, der præger alt lige fra sneakers-moden til de højhælede sko, der dominerer sæsonen.

Måske den afslappede linje er et udtryk for en tilvænning til de mange dage brugt derhjemme i behageligt tøj og fodtøj? Ikke desto mindre er det en tendens, vi nemt kan vænne os til.

Nedenfor kan du se og shoppe seks af forårets og sommerens største skotendenser.

Skotendenser forår 2021 loafers © Anna Stokland / Chanel SS21

1. Loafers

De elegante og klassiske flade sko

Vi kommer selvfølgelig ikke uden om 2021’s måske vigtigste sko: loafers. Den klassiske sko, som ses på SS21-catwalken hos modehuse som Chanel, er en af sæsonens helt sikre investeringer, fordi skoen både er tidløs og brugbar år efter år. Lidt ligesom trenchcoaten går du aldrig galt i byen med loafers, som altid er på mode-dagsordenen. Gå gerne efter den chunky udgave, som giver dit look et klassisk, men samtidig edgy og cool udtryk.

Loafers skotendenser 2021

ZARA
Sorte loafers
699 kr.

Loafers skotendenser 2021 Vagabond

VAGABOND
Sorte loafers i læder
1.000 kr.

Loafers fra Louis Vuitton

LOUIS VUITTON
Loafers med mønster
7.100 kr.

Loafers skotendenser 2021

ZARA
Lyseblå loafers
449 kr.

kitten heels hæle skotendenser 2021 © Prada SS21

2. Kitten heels

De små underspillede hæle

Sæsonens tendenser byder selvfølgelig også på højhælede sko, og her er det særligt de elegante kitten heels, kendt for deres lave højde, vi ikke kan komme uden om. Skoene var særligt fremtrædende i Pradas SS21-kollektion, hvor modehuset præsenterede de fine små hæle i alverdens farver – lige til at komme i forårshumør af. Skoen er desuden en fin hverdagssko, fordi den knap så høje hæl gør dem mere velegnede til at bære dagen lang.

kitten heels hæle

BALENCIAGA hos Mytheresa.com
Sorte kitten heels i læder
4.424 kr.

Hvide kitten heels fra Mango

MANGO
Kitten heels
449 kr.

kitten heels hæle

COS
Kitten heels med rem
1.100 kr.

kitten heels hæle

PRADA hos Matchesfashion.com
Hvide kitten heels
5.795 kr.

ballerinaer skotendenser forår 2021 © Celine

3. Ballerinaer

Den yndige sko, der er prikken over i'et i dit outfit

Skoene, som du med garanti har ejet på et tidspunkt i dit liv, er tilbage. Det er de fine og feminine ballerinasko, som vi denne sæson ser hos modehuse som blandt andre Celine og Rag & Bone. Udgaven, vi ser denne sæson, er gerne i læder, hvor det bløde materiale har et rynket udtryk. Desuden kommer skoen i en bred vifte af iøjnefaldende farver, og et par farverige ballerinasko er derfor en nem måde at få lidt farve ind i dit outfit.

ballerinaer sko 2021

ZARA
Grønne ballerinasko
299 kr.

ballerinaer sko 2021

KHAITE
Camelfarvede ballerinasko
5.411 kr.

ballerinaer sko 2021

H&M
Cremefarvede ballerinasko
399 kr.

ballerinaer sko 2021

HEREU hos Matchesfashion.com
Sorte ballerinasko
2.080 kr.

sko tendenser forår 2021 kliklappere plateau flip flips © Jacquemus

4. Plateau-klipklapper

De afslappede, men stilfulde 90'er-inspirerede sko

90'erne er for alvor vendt tilbage denne sæson. Denne gang er det de høje plateausåler, vi får et gensyn med, når vi retter blikket mod mærker som Jacquemus og Stella McCartney. Dette forår er plateau-sålen kombineret med udtrykket fra klipklapper, hvilket giver sommer-klipklapperne et mere stilfuldt og feminint touch. Sæsonens udgave kommer gerne i læder, hvilket giver den afslappede sandal et mere eksklusivt og stilfuldt udtryk, og sandalen skiller sig således ud fra de klipklapper, vi kender som sandalen, vi hopper i på vej til stranden.

kliklappere plateau flip flips 2021 tendens

VAGABOND
Klipklapper med plateau
1.399 kr.

kliklappere plateau flip flips 2021 tendens

STELLA MCCARTNEY hos Farfetch.com
Klipklapper med hvid sål
1.850 kr.

Klipklapper med plateau

NA-KD
Klipklapper med plateau
289 kr.

kliklappere plateau flip flips 2021 tendens

JACQUEMUS
Sorte klipklapper
2.905 kr.

sneakers mode 2021 forår sommer © Celine

5. Retro-sneakers

De seje sko, du aldrig går galt i byen med

Sneakers er en af de sko, vi altid har minimum ét par af i garderoben, og som man altid kan bruge et par mere af. Udgaven, som vi ser denne sæson hos modehuse som Celine, og som særligt Adidas danner fortrop for, er de basketball-inspirerede sneakers med højt skaft. Skoens udtryk er cool og retrosporty, og så er de høje ankler på skoen perfekte til bare ben.

sneakers mode

ADIDAS
Hvide retro-sneakers
899 kr.

sneakers mode

ISABEL MARANT hos Mytheresa.com
Hvide hightop-sneakers
2.900 kr.

sneakers mode

ADIDAS hos Zalando.dk
Hightop-sneakers
699 kr.

sneakers mode

NIKE hos Zalando.dk
Hightop-sneakers
800 kr.

clogs skomode 2021 forår sommer © Hermès SS21

6. Clogs

De chunky og rustikke sko med vintage-udtryk

Tro det eller ej, men de træsko-lignende slip-ins – bedre kendt som clogs eller træsko – har fundet deres vej tilbage til modebilledet takket være modehuse som Hermès og Louis Vuitton. Udgaven, vi ser lige nu, er i læder og ruskind, og så ses de hyppigt i neutrale jordfarver, der giver skoen et rustikt og vintage udtryk. Selvom mange nok har et had-kærligheds-forhold til den chunky sko, kan skoen, stylet til eksempelvis en let sommerkjole, faktisk tilføre dit look et fint, afslappet og sommerligt udtryk.

clogs skomode 2021

ANCIENT GREEK
Clogs med nitter
2.416 kr.

clogs skomode 2021

SANITA hos Zalando.dk
Clogs
499 kr.

clogs skomode 2021

MANGO
Clogs med hæl
599 kr.

clogs skomode 2021

MAGUBA
Sorte clogs med hæl
744 kr.