skomode forårsmode sko sommermode 2022
© Anna Stokland

Her er de største skotendenser, der vil dominere foråret og sommeren 2022

En ny sæson er lig med nye skotrends. Få overblikket over forårets og sommerens største skotendenser her.

Med foråret og sommeren følger ikke blot længere og lysere dage, men selvfølgelig også en række nye skotendenser, der adskiller sig markant fra efterårets og vinterens skotrends.

Skomoden de seneste sæsoner – og særligt gennem det seneste efterår og vinteren – har budt på en lang række komfortable skotrends såsom de pelsbesatte sko, der i den grad delte vandene. Det lader dog til, at designerne den kommende sæson har en tro på, at 2022 vil byde på flere festlige stunder end de seneste år med lockdowns og restriktioner. SS22-kollektionerne byder nemlig både på glimmer, glitter og høje hæle.

Selvom det langt fra har været svært at vænne sig til det afslappede og komfortable fodtøj, længes du måske også efter at hoppe op i et par højhælede sko – og her er sæsonens optimistiske tendenser helt perfekte.

Nedenfor kan du se og shoppe syv af forårets og sommerens største skotendenser.

Håndplukket til dig

Ballerinaer

Det er ikke længere blot Chanel, der sværger til de yndige ballerinaer: I de kommende SS22-kollektioner følger modehuse som Simone Rocha, The Row og Dior trop. Ballerinaerne, som allerede sidste år for alvor gjorde et comeback, lader til at følge med ind i den nye sæson. Skoene er et oplagt bud, hvis du gerne vil tilføre dit outfit et fint og feminint touch uden at hoppe i et par sko med tårnhøje hæle. Sæsonens udgave kommer i alt fra modellen med rem over vristen til den med snører om anklen og fås desuden i en bred vifte af farver. En perfekt måde at få et farverigt indslag i dit outift.

Slingbacks med spids snude

Sæsonens højhælede sko er dette forår elegante og underspillede – og så kan de næsten ikke blive spidse nok. Mens pumps er en tidløs klassiker, vi ikke kan få nok af, er det særligt skoene med spidse snuder og slingback, der gør sig bemærket i SS22-kollektionerne. Blandt andre Prada og Saint Laurent kommer denne sæson med deres bud på de klassiske sko i form af forskellige ikoniske modeller, som vi allerede har set hos modehusene tidligere. Sko med spidse snuder er desuden en sikker vinder, som gør det ene comeback efter det andet – så du kan roligt investere i et par denne sæson.

Platformsåler

En af sæsonens skotendenser tager os lidt op i vejret – og samtidig tilbage til 70’erne: De høje platformsåler har nemlig endnu engang har fundet deres vej til catwalken hos modehuse som Acne Studios, Sportmax og Versace. Vil du gerne have højde på dine sko, men synes samtidig, at et par højhælede stiletter er ubehagelige til en hel aften i byen, er platformsålene et fint alternativ. Skoens højde tilfører dit outfit et festligt udtryk, og så undgår du endda ømme fødder efter en lang aften ude.

Dekorative detaljer

De pyntesyge kommer til at klappe i hænderne over en af sæsonens mest dekorative og legende skotendenser, hvor der ikke er sparet på detaljerne. Mens det hos Loewe og Balmain er hælene, der har fået et sjovt og alternativt udtryk, skruer Saint Laurent og Tom Ford op for pynten med påsatte ornamenter, glimmer og chunky remme. De dekorerede sko er perfekte til en festlig aften – og ved at lade dine sko løbe af med opmærksomheden, kan du nemt kombinere dem med et mere casual outfit. Kig desuden til designere som Amina Muaddi og March & March, hvis du ikke kan få nok af glimmer og glitter.

Chunky sandaler

Der er også gode nyheder på sandalfronten denne sæson: De chunky sandaler er nemlig atter på repertoiret. Denne sæson er det blandt andre Proenza Schouler, Hermès og Max Mara, der præsenterer deres bud på den brede og til dels grove sandal med brede remme. Selvom de chunky sandaler har været på programmet de seneste mange forårs- og sommersæsoner, gør det ikke skoene mindre seje dette forår – og den største fordel er, at du måske allerede har et par (eller to) liggende i gemmerne.

Clogs

Der var nok mange, som ikke kunne tro deres egne øjne, da clogs – eller træsko, som en dansk betegnelse lyder – optrådte på flere catwalks for et par sæsoner siden. Og der var nok endnu færre, som havde spået, at de praktiske sko ville følge os trofast gennem flere sæsoner. Nu er skoene igen repræsenteret blandt SS22-kollektionerne, hvor designere som Givenchy, Chloé og danske Ganni giver deres bud på skoene. Selvom der har været delte meninger om clogs' udseende, kan vi ikke underkende, at de er et praktisk indslag i skogarderoben – og vi kommer nok kun til at se endnu mere til dem fremover.

Sandaler med pels

Forbinder du også pels med vinter og kølige temperaturer? Det kan der blive lavet om på denne sæson. I SS22-kollektionerne viste designere som Fendi og Alturazza nemlig, at pels i den grad også hører sig til i vores forårs- og sommergarderober: Hos begge modehuse gik modellerne nemlig ned ad catwalken iklædt pelsbesatte sandaler. Vi så allerede pelsbesatte sko i efteråret og vinteren, hvor det særligt var de populære slip-ins, der havde fået en behåret makeover, og tendensen følger os tilsyneladende langt ind i sommeren 2022.