© Blanca Miró Scrimieri

Var du ung i 00'erne, vil du med garanti genkende denne tendens

Den passede perfekt til dine lavtaljede jeans tilbage i 00'erne, og nu er den her igen. Skal du gentage succesen?

00'erne er kendt for en lang række berømte og berygtede tendenser, og mens vi har vinket farvel til mange af dem, har enkelte også fundet deres vej tilbage til modebilledet – heriblandt det famøse veloursæt, som Kim Kardashian og Paris Hilton for alvor satte på dagsordenen igen tilbage i efteråret.

Denne sæson er det så mavekæden, som også er en af 00'ernes ikoniske trends, vi atter kan spotte i diverse kollektioner og på Instagram hos flere stilfulde kvinder.

Mens mavekæden måske mest af alt minder dig om lavtaljede jeans, mavekorte toppe og farvede solbrilleglas i bedste Anastacia- og Christina Aguilera-stil, er mavekæden, som vi kommer til at se i forårets og sommerens kollektioner, langt fra stylet som i 00'erne – og de behøver ikke være hverken lange eller hænge ned ad dine jeans, som vi så det dengang.

Håndplukket til dig

Denne sæsons udgave af trenden, som også var et fremtrædende element i Chanel Cruise 2020/21-kollektionen, er mere fin og enkel og ikke nødvendigvis nær så chunky, som dem vi så tilbage i 00'erne.

Mens vi flere steder ser mavekæden stylet på bar hud, men mavekæden kommer bestemt også til sin ret ud over din vintergarderobe.

Tag bare et kig på den franske model og stilikon Caroline de Maigret, som styler en mere voluminiøs mavekæde som bælte til sin nederdel og en simpel langærmet bluse, eller Fashion no filter-podcastværten Camille Charriere, der bruger en finere kæde som bælte til et par jeans og en strik. Du kan også style den over en chunky strik som designer og influencer Blanca Miró, eller alternativt som bælte over din vinterfrakke ligesom Camille Charriere, der bruger kæden fra sin taske til formålet.

Håndplukket til dig