Efterårets skønneste dessert: Få Tobias Hamanns opskrift lige her

Mangler du inspiration til en lækker og nem desseret? Prøv bageguru, og vinder af Den Store Bagedyst, Tobias Hamanns, opskrift på den karamelliserede franske tærte, Tarte Tatin. Vi kan oplyse, at den smelter på tungen.

tartetatin
© tobias hamann

Kender du den klassiske franske tærte, Tarte Tatin? Den er nemmere at lave, end du lige skulle tro – og du har ofte alle ingredienserne i hjemmet.

Tobias Hamann arbejder til dagligt som autodidakt chocolatier og konditor, men du kender ham måske bedst fra Instagram, hvor han dagligt deler ud af sine lækre opskrifter samt udpluk fra sit liv. I denne artikel kan du lære, hvordan du laver en hæderlig Tarte Tatin ala Tobias – som er en fryd for både øjne og smagsløg.

tartetatin
Undgå at slukke for skærmen

Tarte Tatin

Ingredienser

2 pers.

  • 8 Stk. pærer
  • 150 g smør
  • 150 g Flormelis
  • 200 g mørdej eller sød wienerbrødsdej
  • ½ tsk. kanel
  • Friskpisket fløde eller vaniljeis (valgfrit)
  • Udstyr: Tarte tatin-pande, der kan gå i ovnen (Ø 24 cm.)

Fremgangsmåde:

  1. Skræl pærerne og skær dem over. Fjern kernehuset og del den halve pære i to. Tænd ovnen på 180-200°C varmluft.
  2. Smelt smørret i din Tarte Tatin-pande. Tilsæt flormelis i en fin regn og rør forsigtigt med en spatel.
  3. Lav en brun karamel, pas på den ikke bliver for mørk, da det vil give en bitter smag til tærten.
  4. Fjern fra varmen.
  5. Arranger pærestykkerne på den varme karamel i panden, helt tæt.
  6. Tilsæt kanel (valgfrit).
  7. Kog i ti minutter ved høj varme og sørg for, at pærerne bliver godt imprægneret med karamel.
  8. Rul mørdejen ud med en kagerulle (omkring 3 eller 4 mm. tyk) og skær den ud i en omkreds lidt større end pandens diameter.
  9. Tag forsigtigt dejskiven op med hænderne og læg den over på de stadig varme pærer i panden.
  10. Tryk dejen ned langs pandens kant.
  11. Tryk toppen let med håndfladen for at få dejen til at klæbe godt til pærerne (uden at der går hul på dejen).
  12. Lav et lille hul i toppen af dejen, så damp kan slippe ud.
  13. Bag tærten i en varm ovn i 20 til 25 minutter, indtil dejen er gylden. Tilberedningstiden kan variere fra ovn til ovn.
  14. Læg et fad eller lignende over panden, brug grydelapper eller viskestykker og flip begge dele i en hurtig og determineret bevægelse, så din Tate Tatin lander upside-down på fadet.
  15. Pas på du ikke brænder dig på den varme karamel!

Bon Appetit!

Den skal helst serveres lun - og allerbedst er den med en spiseskefuld friskpisket fløde eller en kugle god vaniljeis til.