© tobias hamann

Bageguruens dessert: Kageguf du laver på 1-2-3

Er du træt af at spise de julesmåkager, der efterhånden er blevet en smule tørre? Prøv bageguru, og vinder af Den Store Bagedyst, Tobias Hamanns, opskrift på den karamelliserede, franske tærte tarte tatin. Vi kan oplyse, at den smelter på tungen.

Kender du den klassiske franske kage tarte tatin? Den egner sig særdeles godt til sæsonen, og du har ofte alle ingredienserne i hjemmet.

Tobias Hamann arbejder til dagligt som autodidakt chocolatier og konditor, når han ikke laver indhold til sin Instagram-profil, hvor han deler sine opskrifter og udpluk fra sit liv. Han deler i denne artikel sin opskrift på en hæderlig tarte tatin – som er en fryd for både øjne og smagsløs.

© tobias hamann

Tarte Tatin

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

  • 8 stk. pærer
  • 150 g smør
  • 150 g Flormelis
  • 200 g mørdej eller sød wienerbrødsdej
  • ½ tsk. kanel
  • Friskpisket fløde eller vaniljeis (valgfrit)
  • Udstyr: Tarte tatin-pande, der kan gå i ovnen (Ø 24 cm.)

Fremgangsmåde:

  1. Skræl pærerne og skær dem over. Fjern kernehuset og del den halve pære i to. Tænd ovnen på 180-200°C

varmluft.

  1. Smelt smørret i din Tarte Tatin-pande. Tilsæt flormelis i en fin regn og rør forsigtigt med en spatel.
  1. Lav en brun karamel, pas på den ikke bliver for mørk, da det vil give en bitter smag til tærten.
  1. Fjern fra varmen.
  1. Arranger pærestykkerne på den varme karamel i panden, helt tæt.
  1. Tilsæt kanel (valgfrit).
  1. Kog i ti minutter ved høj varme og sørg for, at pærerne bliver godt imprægneret med karamel.
  1. Rul mørdejen ud med en kagerulle (omkring 3 eller 4 mm. tyk) og skær den ud i en omkreds lidt større

end pandens diameter.

  1. Tag forsigtigt dejskiven op med hænderne og læg den over på de stadig varme pærer i panden.
  1. Tryk dejen ned langs pandens kant.
  1. Tryk toppen let med håndfladen for at få dejen til at klæbe godt til æblerne (uden at der går hul på dejen).
  1. Lav et lille hul i toppen af dejen, så damp kan slippe ud.
  1. Bag tærten i en varm ovn i 20 til 25 minutter, indtil dejen er gylden. Tilberedningstiden kan variere fra

ovn til ovn.

  1. Læg et fad eller lignende over panden, brug grydelapper eller viskestykker og flip begge dele i en hurtig

og determineret bevægelse, så din Tate Tatin lander upside-down på fadet.

  1. Pas på du ikke brænder dig på den varme karamel!

Bon Appetit!

Den skal helst serveres lun - og allerbedst er den med en spiseskefuld friskpisket fløde eller en kugle god vaniljeis til.