Broccolipizza med tun, oliven og mozzarella
Den her pizza kan du spise med god samvittighed! Ja, du læste rigtigt. Bunden er nemlig lavet af broccoli og er toppet med god tun og frisk mozarella
AfNår pizzabunden er lavet af broccoli er den så sund, at du med god samvittighed kan spise den til hverdag! Og hvem vil ikke gerne spise sin yndlingspizza så ofte, man har lyst til?
Broccolismagen er ikke markant, og bunden er fast nok til, at den kan spises med fingrene.
Jeg har kommet mine favorit-pizzatoppings på: Nemlig tun og oliven – de to ting sammen er ren magi.

Ingredienser
BROCCOLIPIZZA – 2 PERSONER:
1 broccoli inklusiv stokken
2 æg
2 spsk loppefrøskaller
2 spsk pofiber (eller 4 spsk loppefrøskaller)
1 tsk salt
PIZZATOPPINGS:
1 dl tomatsauce*
1 dåse tun af god kvalitet
½ rødløg i tynde skiver
10 stk oliven uden sten
8 kugler minimozzarella
8 cherrytomater
1 tsk tørret oregano
*den fra Urtekram er god, hvis du ikke laver den selv fra bunden

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Kom broccolien i en foodprocessor og hak den meget fint. Kom den herefter i en skål og rør den sammen med æg, salt, loppefrøskaller og pofiber.
Lad dejen stå og trække i 10 minutter, så fibrene kan suge væsken til sig og samle dejen.
Smør dejen ud på en bageplade med bagepapir og bag den i ovnen i 20-25 minutter.
Tag pizzabunden ud af ovnen og smør tomatsaucen på, fordel tun, rødløg, mozzarella, oliven og tomater og drys med oregano.
Sæt pizzaen tilbage i ovnen og bag den i 10 minutter eller til osten er smeltet og gylden.
Servér pizzaen varm med en grøn salat.
Har du rester tilbage er pizzaen også helt fantastisk kold dagen efter i madpakken.
Maria Engbjerg er bidragsyder på Costume Fit, og hun vil friste med lækre og inspirerende opskrifter her på siden. Til dagligt blogger Maria på Vanloseblues.dk, hvor hun deler sin passion for sund og velsmagende mad. Lær Maria bedre at kende her.
