Luksus-granola med chokolade og peanutbutter

Få opskriften på den perfekte hjemmelavede topping til din skyr eller måske bare en lille mellemsnack

© Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
1 / 3

Denne lækre luksusudgave af granola med peanutbutter og chokolade, er perfekt til de morgener, hvor du gerne vil forkæle dig selv eller dine kære lidt ekstra. Den er sprød og knasende – og fyldt med smag.

Jeg elsker at bruge den som topping på min skyr, yoghurt eller smoothies, men jeg kan godt afsløre, at den er også lækker at smugspise lidt af direkte fra bøtten.

Hvis du vil have en lidt sundere hverdagsopskrift på granola, så prøv denne superfood granola med kanel og ingefær.

Ingredienser © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
2 / 3

Ingredienser

1 moden banan (med brune prikker)

2 spsk honning

4-5 spsk peanutbutter

1 spsk kokosolie

1/2 tsk vaniljepulver

1 dl nødder (jeg brugte mandler)

1 dl frø (jeg brugte solsikkefrø og chiafrø)

5 dl grovvalsede havregryn

50 g mørk chokolade (jeg brugte 70% kakao)

LÆS OGSÅ: Lækre raw chokoladekiks

Fremgangsmåde © Signe Moesby Leth / Amillionmiless.com
3 / 3

Fremgangsmåde

Start med at forvarme din ovn til 175 grader.

Mos derefter bananen med en gaffel, til der ikke er nogle klumper tilbage. Hæld bananmos, honning, peanutbutter, kokosolie og vaniljepulver over i en kasserolle på medium varme, og rør rundt til det hele er godt blandet sammen. Vær meget forsigtig med, at det ikke brænder på. Tag kasserollen af varmen, så snart det hele er smeltet og rør godt sammen.

Tilsæt havregryn, frø og nødder til en skål, og hæld derefter indholdet fra kasserollen i skålen. Rør det hele godt sammen, og fordel derefter blandingen på en bageplade med bagepapir og giv det cirka 20-25 i ovnen ved 175 grader.

Rør rundt i granolaen cirka hvert 5. minut. Det må endelig ikke få for meget: Granolen skal kun blive meget let gylden, men ikke brun i farven.

Lad granolaen køle, inden du tilsætter den grofthakkede mørke chokolade. Opbevares i en lufttæt beholder, og kan holde i en uges tid.

Hver tirsdag vil du her på Costume Fit finde en ny, lækker og sund opskrift, leveret af Signe Moesby Leth, der blogger på Amillionmiless.com. Lær Signe bedre at kende her.

FÅ DE SENESTE NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE – TILMELD DIG COSTUMES NYHEDSBREV HER